Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zoek

Er zijn 39 kinderfeestjes gevondenKinderfeestje in Urk

Het oudste en kleinste dorp van Flevoland is de gemeente Urk. Met 20.000 inwoners, gelegen in de Noordoostpolder, is Urk op zich al een bezienswaardigheid. Urk heeft een beschermd dorpsgezicht en is in het bezit van een eigen vuurtoren. Met een eigen dialect, een eigen vlag en een eigen volkslied is deze gemeenschap erg op zichzelf. Er zijn echter wel de Urker visserijdagen, waar de dorpelingen zich nog in grote getale in klederdracht vertonen. De Urker bevolking heeft nog oog voor elkaar, in deze wat besloten gemeenschap helpt iedereen elkaar. Het geloof is erg belangrijk in Urk. De kerken zit daar nog vol.
De grootste verzameling kinderfeestjes in Urk

Omdat de Urker bevolking graag mensen helpt, wordt de Ethiopische bevolking ondersteund met giften. Urker kinderfeestjes helpen ook mee om de Afrikanen een hart onder de riem te steken. Een kinderfeestje wat georganiseerd wordt door een interkerkelijke stichting, ontvangt de kinderen op een woensdag- of vrijdagmiddag. Het feestje wordt als volgt gevierd.
Er is eerst een beeldverhaal, waarbij je kunt zien hoe de koningin van Sheba een bezoek brengt aan de koning van Ethiopië. Dit is koning Salomo.
Daarna wordt er een mooie hanger van speksteen gemaakt. Daarna mogen de kinderen zich als echte Ethiopiërs verkleden wat altijd weer hilarische taferelen met zich meebrengt. Daarna wordt er nog iets vertelt over het leven in Ethiopië en is er nog tijd voor een echte fotoshoot in de Afrikaanse kleding.


Alle feestjes in regio Urk

De plaatselijke camping die nabij Urk te vinden is, heeft alle faciliteiten om een gezellig kinderfeestje te vieren. Wat te denken van spannende speurtochten in het bos, handboogschieten en Hollandse spellen.
Urk biedt vele mogelijkheden, Proef de sfeer in het oude vissersdorp, een wandeling maken door de authentieke straatjes of genieten van de bootjes in de haven. Ook kun je heerlijk eten in één van de visrestaurantjes op Urk.
Tijdens de visserijdagen wordt elk jaar het eerste kistje meischol geveild. De opbrengst is altijd ten bate van een goed doel. De visserijdagen vinden elk jaar in de maand mei plaats. De lekkerste gebakken, gestoofde of gerookte vis eet je op Urk.