Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Help, mijn puber wil een feestje geven


Tja, soms zijn pubers net kinderen… (laten ze dat maar niet horen!). Zijn ze jarig, dan kunnen ze het genoeg vinden om met hun vrienden gewoon op hun kamer te hangen of je huiskamer onveilig te maken. Maar soms willen ze ook nog gewoon een echt feestje geven wat anders dan anders is. Een soort partijtje dus, maar dan uiteraard wel in volwassen vorm. Hebben ze dan ook nog zelf een idee, dan is het allemaal niet zo erg. Maar ach, als ouder heb je nog niet helemaal afgedaan en soms weten ze dan opeens je mening wel erg te waarderen… Maar wat is er nu leuk voor pubers om te doen?

13 ideetjes voor een puberfeestje

Voor al die ouders hierbij 11 ideeën voor een leuk puberfeestje. Een feestje thuis of juist er op uit? Ook voor tieners is dat allebei prima te doen! Pik een ideetje hieronder uit of laat je er gewoon door inspireren en misschien bedenk je opeens zelf nog wel iets veel leukers!

1. Filmavond thuis of in de bios

De meest eenvoudige, maar zeker een hit onder jongeren. Met chips en frisdrank op en over elkaar heen naar een film kijken op t.v. Met Netflix is dat tegenwoordig al helemaal geen probleem meer. Maar je kan ook kiezen voor een bezoekje aan de bios natuurlijk.

2. Slaapfeestje

Laat de meiden lekker tutten en trutten met elkaar of maak voor de jongens er een echte ‘gamenight’ van. Wees voor 1 keer niet streng in de tijd dat ze achter het beeldscherm hangen of dat ze een nacht lang liggen te kletsen… Morgen slapen ze wel weer bij!

3.The Hunt- Jachtseizoen city spel spelen

Waarschijnlijk kijken jouw kids ook naar youtube en zijn ze ontzettend fan van het Jachtseizoen , van Giel, Thomas en Stefan. Wist je dat je dit spel ook gewoon heel makkelijk thuis kan spelen op iedere gewenste locatie of tijd? Je hebt wel een telefoon nodig met 4 g/5g maar dat is tegenwoordig geen probleem meer. Doordat de kids interactief met hun telefoon in de buitenlucht bezig zijn hebben ze een ontzettend leuke middag waar ze ook nog leren om te samenwerken. Ben je enthousiast kijk maar eens op onze website.

4.Discoavond of een foute party

Misschien heb je zelf wel de mogelijkheid om fijne muziek te draaien. Met Spotify kom je al heel ver. Maar je kan natuurlijk ook een DJ inhuren, die vast nog leuke extra’s heeft. En waar je dat houdt? In huis, in de schuur, de tuin of je huurt een leuk zaaltje…

5. Zwemmen

Gewoon heerlijk met veel plezier het water induiken. Tussendoor wat lekkers nuttigen. En sommige zwembaden hebben ook nog discozwemmen en dat soort dingen. Simpel, maar zeker leuk!

7. Klimmen

Jongeren vinden het vaak ontzettend leuk om uitgedaagd te worden en lichamelijk bezig te zijn. Klimparken kunnen de meesten dan ook zeker waarderen.
 

8. Karten

Voor de snelheidsduivels onder ons is karten een heerlijke bezigheid. Wie wint?

7. Lasergamen, Paintballen of airsoften

Zoiets als soldaatje spelen voor volwassenen. Er komen steeds meer varianten, waardoor je kan kiezen voor een feest wat je zoon of dochter echt aanspreekt. Ga je binnen of buiten een missie aan? Let wel even op, want er zijn leeftijdsbepalingen. Zeker airsoften is meestal alleen vanaf 18 jaar. Maar sommige aanbieders hebben een mildere variant waardoor het al vanaf 14 kan. Overigens kan je ook kiezen voor schieten met nerfpistolen…

8. Workshop

Workshops zijn er natuurlijk in allerlei varianten te vinden. Dus laat zoon of dochter eens rondsnuffelen en bekijk samen eens de mogelijkheden! Van sieraden maken tot technische dingen, van koken tot een metamorfose: het kan allemaal.

9. Zelf koken

Er zijn plekken waar je zelf je eten kan bereiden. Bijvoorbeeld je eigen pizza bakken. Hartstikke leuk en weer even anders dan anders!

10. High tea

Zeker meiden kunnen een high tea wel waarderen. En ach, misschien zijn die mannen ook wel zoetekauwen … Dit kan je ergens gaan doen, of je slooft jezelf uit en doet het gewoon thuis. In combinatie met een tuinfeest zou ook nog kunnen.

11. Sporten

Kies een middagje of avondje sporten. Nu kan je eenvoudig denken en een zaal huren in de sporthal voor een potje basketbal of op het grasveld een voetbalfeestje houden. Maar je kan ook denken aan hele andere sporten en er een uurtje les aan vastplakken. Een unieke ervaring! Bijvoorbeeld: skiën, waterskiën, klimmen bij een klimmuur, mountainbiken, windsurfen of bijvoorbeeld kanoën.
Succes!

12. Escape the city game

Escape the city is een interactief spel wat gespeeld kan worden op iedere gewenste locatie. De kids gaan met hum smartphone op pad om de &qout;9 gijzelaars&qout; die vast zitten in een kamer te bevrijden. Door spellen te spelen en de cryptische aanwijzingen te volgen kun je bonuspunten winnen. Maar pas op want je kan ook hard bakken met geld verliezen! Wil jij dit super gave spel spelen kijk dan eens hier.

13 Pokemon feest!

Pokemon is nog steeds razend populair onder kids jongeren en volwassenen. Laat de kids op zoek gaan naar vette pokemons in de plaats waar je woont. Na heerlijk buiten te zijn willen ze wellicht ook nog wel even 1 van de pokemonfilms of pokemon spellen op de spelcomputer spelen. Maak je feest compleet met een pokemon gadget voor iedereen zoals bv de nieuwste kaarten. Voor een pokemon cadeau of inspiratie klik hier.