Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Graffiti feestje De HIT van 2019


Een kinderfeestje tussen de verf: een leuk geheel. Want kinderen en verf betekent veel plezier. Oké, misschien ook veel rommel, maar daar kan je zo je maatregelen voor nemen. Of je gaat gewoon ergens anders kliederen met verf! Keuze en variaties genoeg!

Thuis schilderen

Het meest eenvoudige is natuurlijk gewoon thuis aan de slag. Heb je creatieve kinderen op je feestje dan is dat een prima idee. Natuurlijk is het wel leuk om het dan ook zo echt mogelijk te maken. Zorg voor ezels en grote doeken. Zorg voor verschillende en voldoende penselen én lekker veel kleuren. Je kan zelf eerst ook iets vertellen over het mengen van verf. Geef ze dan ook een mengbord en laat ze lekker gaan. Geef je ze een opdracht of laat je ze lekker vrij hun gang gaan. Door alles in het vertrek te beschermen met doeken of kranten, voorkom je narigheid. Kies voor verf op waterbasis, zodat het ook simpel uit te wassen is. En neem bijvoorbeeld oude overhemden of echte verfschorten, zodat de kleding van de kinderen ook beschermd is. Maak er echt een kunstenaarsfeestje van!

Buiten aan de slag

Met de ezels op stap naar buiten. Zoek een mooie plek in de natuur en laat de kinderen daar hun gang gaan. Kinderen die graag tekenen of verven zullen het zeker kunnen waarderen. Natuurlijk zorg je ondertussen voor eten en drinken en je zou tussendoor het schilderen kunnen afwisselen met een picknick of even lekker hollen met een bal ofzo. Heb je zelf wel een beetje verstand van verf en tekentechnieken? Dan kan je ze natuurlijk tips geven…

Een oude muur in je tuin?

Misschien ben je in het bezit van een muur in je tuin, die best opgepimpt mag worden. Of heeft een bekende zo’n muur bij een bedrijf, bijvoorbeeld? Waarom zou je dan niet toestemming vragen om er met de kinderen een mooi kleurenspektakel op te maken. Nu is graffiti spuiten nog helemaal niet zomaar even simpel te doen. Maar wie weet: misschien ken je iemand die het wel kan en dus tips kan geven? Bijzonder, want dit mag je normaal natuurlijk niet zomaar even doen. Dus de kids zullen het best spannend vinden. Het is dan ook leuk om er dus een spannend verhaal omheen te maken! Natuurlijk kan je ook kiezen voor een eigen graffitiwerk op een bord, zodat ieder kind zijn eigen werk mee kan nemen.

Een workshop graffiti spuiten

Graffiti spuiten is eveneens leuk om als workshop te doen. Er zijn diverse kinderfeestaanbieders die dit doen. Zo heb jij alle rompslomp er omheen niet en de kinderen krijgen meteen leuke tips en leren technieken. Meestal gebeurt dit op een groot bord, die ze dan mee naar huis kunnen nemen en het zo een mooie plek thuis kunnen geven.

Schilderen op locatie

Ook voor ‘gewoon’ schilderen kan je eenvoudig terecht bij diverse aanbieders. Er zijn echt heel veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor schilderen op de artistieke manier of je gaat echt voor portretschilderen en alles wat daar tussenin zit. Ook kan het een heel verschil zijn wie het feestje organiseert. Kom je terecht in een bedrijf wat echt is ingericht op kinderfeestjes, met alles erop en eraan? Of ga je voor een kunstenaar, die ook kinderen wil laten genieten van zijn passie: schilderen? Natuurlijk heeft het allebei zijn eigen charmes. En het is maar net aan jou wat je het meeste aanspreekt!