Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zo overleef jij een kinderfeestje


Je kind is dol op feestjes en kan er maar niet genoeg van krijgen, maar jij kunt ze soms wel missen als de pest. Je vindt het natuurlijk heerlijk dat je kind ze zo leuk vindt en er is niets wat je liever wilt dan je kind gelukkig zien, maar kinderfeestjes kunnen soms gewoon zo vermoeiend zijn. Heeft je kind binnenkort opnieuw een feest? Geen paniek, want met onderstaande tips zal jij het feestje vast en zeker overleven!

Breek je hoofd niet over de datum


Of je het feestje nu op een woensdag, een vrijdag of een zaterdag zult plannen, er zullen altijd wel kinderen zijn die door een of andere reden niet aanwezig kunnen zijn. Als je hiermee rekening moet houden, dan zal dit je heel veel stress bezorgen, zelfs al voor het feestje begint. Daarom is het dus beter dat je gewoon kijkt welke dag het beste lukt voor jou en je kind. Je kunt helaas niet met iedereen rekening houden.

Pas op met het uitdelen van uitnodigingen


Als je een feestje voor je kind organiseert, mag je natuurlijk niet vergeten om de uitnodigingen aan de andere kindjes te overhandigen. Maar hoe doe je dit het best? Geef ze je af in de klas of laat je je kind ze uitdelen? Hoe je de uitnodigingen gaat verdelen is namelijk belangrijker dan je denkt. Je kunt niet heel de klas uitnodigen en dat wilt je kind waarschijnlijk ook niet. Als je de uitnodigingen in de klas gaat uitdelen, dan zullen andere kindjes raar opkijken, omdat ze geen uitnodiging hebben gekregen en dit kan zelfs voor problemen zorgen (ouders die boos zijn, enzovoort). Problemen zorgen op hun beurt voor extra stress en dat wil je het liefst zo veel mogelijk vermijden. Wat doe je dan het best? De beste manier om ze uit te delen is door ze persoonlijk in de brievenbus te gaan steken. Dit kan wel wat tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk is dat wel de beste optie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze met de post op te sturen, maar dan moet je goed op voorhand zijn en hopen dat ze niet verloren raken!

Minder stress? Organiseer het feestje dan niet thuis!


Kinderfeestjes worden over het algemeen thuis georganiseerd, maar dat zorgt voor heel wat werk. Je moet namelijk niet alleen zelf alle activiteiten verzinnen, maar er komt achterna ook heel wat poetswerk bij te pas. Dit kan je vermijden door ervoor te kiezen om het kinderfeestje buiten je huis te houden. Je kunt dan bijvoorbeeld naar de bowling, een pretpark, een escaperoom, enzovoort gaan. Alles wordt voor je geregeld, zalig toch? Het nadeel is dat een buitenfeestje meestal wat meer geld kost.

Lekker eten hoeft niet veel moeite te kosten


Als je het kinderfeestje dan toch thuis organiseert, bespaar jezelf dan de moeite om uitgebreid te koken. Je zal het namelijk al druk genoeg hebben met op de kinderen te letten! Kies liever voor eten dat snel klaar is, zoals wafels, spaghetti of pannenkoeken of kies voor een nog betere optie: haal frietjes en neem wat extra tijd om te relaxen!
.