Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zo organiseer jij het perfecte kinderfeestje


Vroeg of laat is het zover, het organiseren van een kinderfeestje! Waar de ene ouder dit een enorme uitdaging vindt, kan de ander er niet op wachten op dit te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel opties en kun je zelfs de volledige organisatie uit handen geven als je dit zou willen. Het voordeel wat je dan hebt, is dat je er geen omkijken meer naar hebt en je dus even iets voor jezelf kunt gaan doen, terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleding pakket versturen, met kleding die je toch niet mooi vindt. Kortom, mogelijkheden genoeg. Om je te voorzien van wat extra inspiratie, hebben we een aantal praktische tips, die je kunnen helpen bij het organiseren van het perfecte kinderfeestje.
 

Bedenk een leuk thema

Een feestje zonder thema, dat kan natuurlijk niet! Bedenk daarom allereerst een thema voor het kinderfeestje, zodat je vanuit daar aan de slag kunt met alle aankleding van bijvoorbeeld het huis of de locatie waar het kinderfeestje gehouden wordt. Wat je vaak ziet, is dat een thema ook door de kinderen ontzettend positief wordt ontvangen. Zo kun je kiezen voor een feestelijk thema, maar doen thema’s zoals halloween het bij de wat oudere kinderen ook altijd ontzettend goed. Gezien je in de huidige tijd natuurlijk eenvoudig online alles kunt bestellen en de kosten pakket versturen relatief voordelig zijn, is het aan te raden om alle toebehoren online te bestellen. Wanneer je dan alles thuis hebt, kun je alleen of met je kind aan de slag om alles gereed te maken.
 

De gastenlijst

Uiteraard kan een kinderfeestje niet zonder gasten. Bespreek daarom dan ook tijdig met je kind hoeveel of hij of zij er mag uitnodigen. Waar een gemiddelde schoolklas bestaat uit vaak meer dan 20 kinderen, is het helemaal niet gek om te zeggen dat ze er bijvoorbeeld 8 of 10 mogen uitnodigen. Wanneer jullie het hier beide over eens zijn, kunnen de uitnodigingen worden gemaakt en worden uitgedeeld op school. Het leuke hieraan is, is dat de kinderen al bij het zien van de uitnodigingen ontzettend enthousiast zijn en niet meer kunnen wachten totdat het zover is. Wel is het aan te raden de uitnodigingen tijdig te versturen, zodat je zeker weet dat iedereen ook daadwerkelijk kan op die dag.
 

Zorg voor wat eten

Wanneer de kinderen de hele middag fanatiek aan het spelen zijn, hebben ze op een gegeven moment natuurlijk ook zin in iets te eten. Het is daarom dus ook aan te raden om op voorhand vast in kaart te brengen of er eventuele speciale wensen zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden. Het is natuurlijk vervelend wanneer je er pas op de dag zelf achter komt dat iemand iets niet mag hebben en het allemaal al wel is geregeld. Vraag dus voor de zekerheid ook even aan de ouders van de uitgenodigde kinderen op bijvoorbeeld het speelplein of er nog speciale wensen of andere zaken zijn, waar rekening mee gehouden moet worden.