Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zo geeft je kind het ideale cadeau aan zijn jarige vriendje


Je kind is uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje en hij is laaiend enthousiast. Jij zit alvast te denken aan het cadeau dat je voor het jarige kind moet voorzien, want hoewel je kind het cadeau overhandigd ben jij diegene die ernaar opzoek moet gaan. Het perfecte cadeau vinden voor het vriendje van je kind, hoe begin je daaraan? Hieronder geven we je enkele tips!

Vraag raad


Je kind kent zijn vriendjes beter als jij, daarom is het een goed idee om je kind te vragen naar de interesses van het jarige kind. Wat vindt hij leuk? Welke hobby's heeft hij? Deze vragen kunnen je helpen om het ideale cadeau te vinden. Neem je kind dan ook mee naar de winkel, zodat hij kan helpen met kiezen. Vraag daarnaast ook raad aan de ouders van het kind. Wat heeft hij al en wat kan hij nog gebruiken? Zorg ervoor dat hun antwoord niet te vaag is, want dan kan je alsnog het jarige kind teleurstellen met je cadeautje.

Wat is er nu populair?


Kinderen zijn heel beïnvloedbaar, ze willen speelgoed dat ze gezien hebben op televisie of dat nu erg populair is onder de kinderen. Daarom is het goed dat je op de hoogte bent van welk speelgoed er nu populair is. Bekijk speelgoedfolders, kijk naar de interesses van je eigen kinderen en ga opzoek. Vraag desnoods ook raad aan een medewerker van de speelgoedwinkel, zij weten vaak wat er op dit moment trendy is

Geef cadeautjes waarmee het kind ook iets kan doen


Soms heb je een leuk idee voor een verjaardagscadeautje, maar kan het kind in kwestie niets met het cadeautje doen. Een voorbeeldje: tegenwoordig zijn Minecraftboekjes heel populair, maar als het kind het spel niet heeft, dan kan hij er weinig mee doen. Hetzelfde geldt voor een Playstation spel of een spel voor een andere console, dat kan je dus echt niet geven als het kind geen spelconsole heeft. Zorg er dus voor dat het jarige kind het cadeautje ook kan gebruiken.

Koop leuke, persoonlijke dingen


Misschien dat dit wel voor zich spreekt, maar als je helemaal geen idee hebt van wat je moet kopen, dan zal je misschien geneigd zijn om een veilige keuze te maken. Je kiest dan bijvoorbeeld voor Lego, omdat toch elk kind dit leuk vindt. Absoluut niet doen, want hoewel de meeste kinderen bepaald populair speelgoed wel leuk vinden, kan het zijn dat het jarige kind juist een hekel heeft aan blokken. Zorg liever voor een cadeau die goed bij het jarige kind past. Als het kind bijvoorbeeld creatief is, dan kan je een leuk knutselpakket cadeau geven, speelt het kind graag spelletjes, dan kan je hem misschien een computerspel cadeau doen, enzovoort.