Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zo geef je het ultieme junglefeestje


Ben je van plan om binnenkort een kinderfeestje te organiseren voor je kind, maar heb je geen er geen gedacht van welk thema je gaat kiezen? Overweeg dan zeker een leuk junglefeestje. Een junglefeestje zit vol met spanning, avontuur en leuke dieren, de ideale ingrediënten voor een leuk feest! Maar hoe organiseer je een geslaagd junglefeest? Je ontdekt het hieronder!

Een beestelijk decor


Een goed feestje begint met leuke decoratie en vooral bij een junglefeestje is dit belangrijk, want je wilt de kinderen echt het gevoel geven dat ze in de jungle terecht geraakt zijn. Hoe begin je daaraan? In een jungle horen planten. Als je deze in huis staan hebt, dan is het een leuk idee om ze naar de woonkamer te brengen of de plaats waar het feest doorgaat. Als je nog geen planten hebt, dan kan je bijvoorbeeld tropische bladeren maken uit papier en deze aan de muur hangen en op de tafels leggen om de sfeer te scheppen. Zorg ook voor dieren: posters van dieren, bekertjes en bordjes met wilde dieren en dieren uit pluche en/of plastic en plaats ze overal rond in de woonkamer. Dat mag gerust chaotisch zijn, net zoals een jungle dat is.

Slingers en ballonnen kan je natuurlijk ook gewoon blijven gebruiken, maar als je echt een junglegevoel wilt creëren dan kan je er beter voor zorgen dat ook deze in thema blijven. Zo kan je bijvoorbeeld opzoekgaan naar ballonnen in de vorm van wilde dieren, zoals een krokodil ballon. Als je dit niet kunt vinden, dan kan je gewone ballonnen nemen in de kleuren van de jungle: dat is voornamelijk groen, maar ook bruin en geel kunnen. Als je heel creatief wilt zijn, dan kan je de ballonnen omtoveren tot wilde dieren met behulp van gekleurd papier. Dit kan tevens een leuke activiteit zijn die de kinderen kunnen doen tijdens het feestje.

Amazone buffet


Een junglefeestje is niet compleet zonder wilde hapjes! Je kunt bijvoorbeeld van elk hapje een ander wild dier maken. Cupcakes met een chocoladetopping kunnen apenkopen zijn, een komkommer kan dienst doen als krokodil, je kunt gummislierten als slangen gebruiken en cheetoschips kan je voordoen als tijgerstaarten. Gebruik hiervoor vooral je fantasie en laat je kind meedenken. Kinderen zijn vaak creatiever dan ons, dus de kans is groot dat jouw kind heel wat leuke ideetjes heeft.

Avontuurlijke spelletjes


Wanneer je een feestje geeft met junglethema, dan kan je het best kiezen voor avontuurlijk en actieve spelletjes, zoals een jungle survival parcours;

Jungle survival parcours


Om een survival parcours te maken gebruik je het best je tuin, anders wordt het bij jou thuis binnen de kortste keren échte een jungle. Een jungle survival parcours creëer je als volgt: maak in je tuin een parcours met allerlei hindernissen. Laat de kinderen deze doorlopen in team van twee en plaats een kokosnoot tussen hun buiken. Wie het eerste het parcours doorloopt mét de kokosnoot is gewonnen (hij mag dus niet vallen). Plezier verzekerd!