Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zelf parfum of zeepje maken op je partijtje: een geurfestijn!


Een make up feestje kan voor meiden het einde zijn. Maar wat is er leuker dan het ook nog eens zelf maken? Zelf de parfum maken is echt mogelijk. Nu kan je zelf met je neus in de boeken duiken hoe je dit moet doen. Maar je kan ook kiezen voor kant-en-klare pakketjes of je gaat gewoon naar een aanbieder toe. En als we dan toch met geuren bezig zijn: je kan natuurlijk ook nog meer doen met geuren en maak je er gewoon een geurfeestje van. En dat kan voor jongens uiteraard ook gewoon een leuk feest zijn!

Geuren

Wist je dat geuren belangrijk zijn voor ons mensen? Ook al hebben we lang niet zo’n goede neus als onze trouwe honden. Geuren brengen vaak emoties naar boven, waardoor ze ook invloed kunnen hebben op onze stemming. Het schijnt zelfs zo te zijn dat geuren meer herinneringen oproepen dan geluid of zelfs beelden dat doen! Ons reukorgaan is in onze hersenen verbonden met de plaats waar emoties en geheugen huizen. Dat verklaart dus een hoop! (bron: eduvip)

Aanbieders kinderfeestjes

Met een beetje speurwerk vind je aanbieders van kinderfeestjes die kant-en-klare pakketjes aanbieden, waarbij je dus zelf weinig hoeft te ontdekken en te kopen. Je hebt zo een leuke thuisworkshop en je zou het eventueel kunnen combineren met een make-up feestje. Maar je kan er ook voor kiezen om naar de aanbieder toe te gaan. Naast parfum kan je trouwens ook denken aan badschuim of zeepjes met een lekker geurtje om zelf te gaan maken.

Zelf kinderfeest organiseren

Vind je het veel leuker om zelf alles te doen, dan zal je dus ook zelf op zoek moeten naar ideeën. Op diverse sites zie je hoe je dat moet doen. Kijk maar eens o.a. bij website4mama of een echt natuurlijke manier vind je bij Natuurmonumenten. Het is natuurlijk extra leuk als kinderen een keuze hebben in de soort geuren, want smaken verschillen nu eenmaal. En dat geldt ook voor kinderen.

Andere geurideetjes

Wil je echt met geuren aan de slag en is een parfum maken er 1 onderdeel van? Dan zou je kunnen kiezen uit de volgende ideetjes om er zo een echt geurfeest van te maken!

Geurzeepjes of shampoo maken

Dit is natuurlijk een leuke variant op de parfums. Je kunt het met elkaar combineren. Bij geurzeepjes kan je ook kiezen om niet alleen maar een zeepje te maken. Met geurzeepjes kan je namelijk ook een lekker geurende hanger maken. Zorg voor mooie linten, welke je door meerdere zeepjes rijgt en hang tussen de zeepjes mooie kralen of bedeltjes.

Geurtest

Weten de kinderen welke geuren er voor hun neus gehouden wordt? Natuurlijk geblinddoekt en doe er stiekem vieze geurtjes tussen…

Parfumverkiezing

Misschien ben jij zelf een echte parfumliefhebber en heb je genoeg geurtjes staan, anders ga je even op zoek naar geurtjes bij een goedkope winkel… Laat de kinderen de parfums keuren en laat ze ook als een echte jury beoordelingen geven. Wat vinden ze van de geur, het flesje, de prijs enz. En zo wordt er een parfum als winnaar verkozen!

Geurentocht maken

Een geurentocht kan ook een idee zijn. Zet buiten (bij rustig weer) een spoor uit met een bepaalde geur. Kijk eens of de kinderen zo het juiste spoor kunnen vinden! Misschien wel een beetje moeilijk, dus kies een duidelijk aanwezige geur. En nog moeilijker wordt het als je de verkeerde richting aangeeft met een andere geur…

Geurwandeling

Met de kinderen door een winkelstraat lopen en ze alle geuren laten opsnuiven. Een bakker ruikt heel anders dan een bloemenwinkel. Weer thuis kan je kijken of ze de geuren onthouden hebben door deze geuren nog een keer tevoorschijn te toveren terwijl ze geblinddoekt zijn. Wie het weet mag het zeggen…

Er op uit naar de geurtuin

Geurtuinen zijn natuurlijk ook een belevenis voor je neus. Leuk uitje!

Geurtasje als afsluiting

En als het feest afgelopen is, geef je een tasje met heerlijke geurtjes mee! Snoepjes met een lekker luchtje, bijvoorbeeld…, en uiteraard het zelfgemaakte parfummetje.