Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Yoga: ook leuk voor een kinderfeestje


Op zoek naar een apart feest voor je wat oudere dochter? Heb je geen zin in de standaard meidenfeestjes zoals een slaapfeest of een make-up party? Wat dacht je dan van een Yoga feest! Want ook voor kinderen is Yoga leuk om te doen. En dat kan je ergens gaan doen, maar je kan het ook thuis doen. Overigens kan je bij de oudere meiden denken aan een echte Yogales, maar wist je dat spel en Yoga prima samen gaan? Dan is een Yogafeestje ook prima voor de allerkleinsten! En ja: ook voor de jongens…

Yoga en spel

Als kind stil op een matje liggen en wat oefeningen doen…wat is daar nu leuk aan? Maar zo is het natuurlijk niet. Voor kinderen zal Yoga juist uit spel bestaan. Door spel, dans, expressie en uiteraard oefeningen te combineren wordt het juist een leuk en spannend geheel voor kinderen. Ook voor kinderen is Yoga gericht op ontspanning, soepelheid en kracht. Eigenlijk zou je het kunnen vergelijken met het doel van Hatha Yoga.

Inspiratie opdoen

Wil je wel iets doen met dit thema maar weet je zelf niet zo goed wat, misschien kan dan het boek “Kinderyoga groepsspelletjes” van Helen Purperhart je helpen. Overigens zijn dit spelideetjes vanaf zes jaar! Zij heeft meer geschreven over kinderyoga, zoals een kinderyoga avonturenbox. Maar er zijn uiteraard meer auteurs die dit onderwerp behandeld hebben.

Yoga van een echte docent, gewoon thuis

Er zijn Yogaleraren (of leraressen natuurlijk) die bij jou thuis een Yogales komen geven. Zo kan je rustig thuis blijven, maar krijgen de kinderen wel echt les.

Naar Yogales toe

Leuk idee, maar wel graag ergens anders? Prima idee, natuurlijk, want een echte Yogastudio is vanzelfsprekend nog veel spannender. Diverse Yogascholen bieden ook kinderfeestjes aan. Zowel voor de allerjongsten (vanaf kleuterleeftijd soms al), maar ook zelfs voor pubers. Waarbij er op een speelse manier met een thema en Yoga om wordt gegaan. Spel en Yoga gaan immers prima samen!

Combineren van thuis en uit

Natuurlijk kan je het ook combineren. Heb je een Yogales in een bepaald thema, dan kan je vooraf (of achteraf) uiteraard thuis ook met dit thema nog even aan de slag. Wat je verder kan doen als je je meer wilt richten op de Yogasfeer en niet op een bepaald thema? Hier wat bijpassende ideetjes:

Mandala tekenen

Je kunt ze op internet zo vinden en uitprinten of je koopt een kleurboek met mandala’s… Mooie kleurtjes erbij en de kinderen zullen nog even lekker zen bezig zijn. Wat lekkers te drinken erbij of wat te smikkelen. Ondertussen kan jij het eten klaarzetten, bijvoorbeeld.

Thee proeven

Thee hoort een beetje bij de Yogastijl. Koop losse thee in verschillende smaakjes. En zorg voor een thee-ei per kind. Laat ze lekker zelf bedenken welke thee ze willen of laat ze zelfs gewoon verschillende uitproberen. Niet zo geschikt voor de jonge kinderen want het hete water is natuurlijk zo om gegooid! En heet water blijft heel lang zo heet dat je je eraan verbrandt!

Geurzakje maken

Geuren kunnen je een prettig gevoel geven. Maak geurzakjes met de kinderen en stop hier bijvoorbeeld lavendel in.

Massages geven

Niet alle kinderen zullen het willen, dus dit zal je even moeten aftasten of dit gaat werken, maar waarschijnlijk zal vooral oudere meiden het wel leuk vinden. Elkaar masseren. Gewoon over de kleren elkaars ruggen masseren, kan een heerlijke extra ontspanning zijn. Kijk eens op youtube of je leuke voorbeelden kan vinden! Maar verplicht niemand!