Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.
Prijzen aanvragen

EHBO door kinderen

Omdat iedereen kan helpen (ook kinderen)Weet jij wat je moet doen?


Je leert een slachtoffer te helpen, je weet wat je moet doen bij een bloedneus, hoe je een verband kan aanleggen of wat te doen bij een buil op je hoofd!
 
Afgestemd op de leeftijd gaan we aan de slag met wat de kinderen al weten, maar gaan we ook van alles leren en oefenen.
 
Je bent nooit te jong om te helpen!

Het is heel erg handig want als iemand pijn heeft, weet je wat je moet doen!
Door Wouter (8 jaar),
Onze dochter werd 11 en wij wilden er een leuk kinderfeestje van maken. Na wat zoeken op internet kwamen we het EHBO-feestje van Jeannette tegen. Het was in één woord geweldig. Jeannette had gelijk een klik met de 6 kinderen: in ruim twee uren wist zij iedereen te boeien, te laten lachen en wat te leren. Mag je 112 bellen als je een kind bent, wat kan je doen in een een noodsituatie, hoe plak je nou eigenlijk een pleister, wat te doen bij een bloedneus, hoe leg je iemand in de stabiele zijligging.....het kwam allemaal aan bod met daarbij allerlei leuke praktijkopdrachten. De kinderen vonden het allemaal geweldig......en wij hadden geen leuker feestje kunnen bedenken.
Door Christiaan,
Jeannette heeft een ge-wel-dig EHBO kinderfeestje bij ons thuis verzorgd! Alles was tot in de puntjes geregeld. Een EHBO short voor de jarige, voor iedereen een 'huiswerk boekje', een pen, een certificaat van deelname, bijpassende kleurplaten en véél oefenmateriaal. Met een flinke dosis humor heeft ze alle kinderen een onvergetelijke middag bezorgd en kennis bijgebracht over onderwerpen als: 112 bellen, pleisters plakken, verband aanleggen, hoe te handelen bij verstikking, flauwvallen, teken etc... Ze kreeg 8 kinderen, jongens en meisjes, van 8/9 jaar twee uur lang steeds opnieuw geboeid. Kortom, het was een geslaagd feestje!
Door Debby,


Je bent niet te jong om te helpen!


Nadat er gezongen is, en de cadeautjes zijn uitpakt gaan we beginnen met de workshop. Alle kinderen gaan met opdrachtjes en spelvormen bezig om op die manier te leren over EHBO en het menselijk lichaam. We beginnen met het voorkomen van ongelukken en het herkennen van gevaar. Natuurlijk moeten we gaan kijken wat er aan de hand is; Kun je zelf helpen of heb je hulp nodig van een volwassene? Of moeten we 112 bellen? Het verzorgen van een schaaf/snijwond is niet moeilijk. Hoe kun je helpen bij een brandwond? Wat moet je doen bij een bloedneus? We gaan verschillende “ongelukjes” naspelen zodat jij en alle andere kinderen op jouw feestje weten hoe je een slachtoffer bijvoorbeeld op de zij kan leggen (stabiele zijligging). We gaan alles oefenen met jouw vriendjes en vriendinnetjes!! Voor de kinderen die nergens bang voor zijn, is er ook een optie om een wond te grimeren op bijvoorbeeld je arm. Dat ziet er heel écht uit! Denk dan aan een brandwond een schaaf- of een snijwond. De materialen die daarvoor gebruikt worden zijn allemaal huid vriendelijk en goed uit te wassen. De workshop duurt ongeveer 2 uur.


Contact gegevens


Workshop EHBO voor kinderen
Schijndelstraat 41
6844 GL Arnhem

Klik voor email
Klik voor telefoon nummer

Bezoek onze website
Bezoek onze facebook pagina

Contact opnemenMeer weten?

Bekijk dan snel alle mogelijkheden op de website van Workshop EHBO voor kinderen