Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Welke voeding voorzie je op een kinderfeestje?


Als je kind binnenkort een feestje houdt, dan zal je met heel wat rekening moeten houden. Versiering, entertainment, uitnodigingen, het zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Maar je mag natuurlijk ook niet vergeten om lekker eten te voorzien! Heb je geen inspiratie? Dan kan onderstaand artikel je vast helpen!

Een hamburgerfestijn


Als er iets is dat door elk kind gesmaakt wordt, dan is het wel een hamburger. Dus waarom maak je er geen heus hamburgerfestijn van? Voorzie verschillende soorten burgers: kaasburgers, vegiburgers, baconburger, enzovoort. Zo zal elk kind naar hartenlust kunnen eten. Nog een leuk idee: laat de kinderen zelf de hamburgers samenstellen. Op die manier heb je niet enkel eten, maar ook een extra activiteit! Leg alle ingrediënten klaar en laat ze hun eigen speciale burger maken, met een toffe naam natuurlijk!

Samen pizza maken


Ook pizza is nooit een slecht idee, want wie lust er nu geen pizza? Bovendien is het leuk om samen pizza te maken en op die manier heeft iedereen ook een pizza dat hij lekker vindt. Het is niet moeilijk om te maken en het is erg plezierig om te doen. Je hebt enkel pizzadeeg nodig, tomatensaus en overige ingrediënten: zoals kaas, bacon, hesp, ananas, enzovoort. Laat de kinderen lekker hun eigen gangetje gaan en geef ze voldoende keuzemogelijkheden. Zelf pizza maken is leuk, lekker én het spaart je een hoop gezaag aan je hoofd. Bovendien is het ook goedkoop om pizza te maken! Wil je liever iets origineler uit de hoek komen? Laat de kinderen dan uit het pizzadeeg figuurtjes maken. Op die manier hebben ze niet alleen lekker eten, maar ook een leuke en creatieve bezigheid!

Stoere wraps


Wraps worden steeds populairder en ook kinderen zijn er weg van. Net zoals pizza's zijn wraps makkelijk zelf te maken. Je kunt net zoals bij de pizza's de wraps dus door de kinderen laten belegen. Ingrediënten die goed passen op een wrap zijn: kipfilet, sla, smeerkaas, ham, uitjes, paprika, bieslook, maar eigenlijk zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt wraps namelijk ook opwarmen, als je liever wilt dat de kinderen iets warm eten. Zo kan je er bijvoorbeeld tomatensaus en kaas opdoen, net zoals bij een pizza, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos!

Heerlijke pannenkoeken


Als er een gerecht is dat écht goed past bij een leuk feest, dan is het wel pannenkoeken. Ieder kind houdt van pannenkoeken en ze zijn bovendien makkelijk te maken. Het leuke van pannenkoeken is dat je het kan combineren met allerlei andere ingrediënten. Zo kan je bijvoorbeeld allerlei ingrediënten op tafel zetten die je kinderen op hun pannenkoeken kunnen doen. Denk daarbij niet enkel aan siroop en suiker, maar ook aan fruitstukjes, slagroom, chocoladesaus, aardbeiensaus, enzovoort.