Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Wauw, lasergamen is hot en happening


Een fantastische activiteit om tijdens een verjaarspartijtje te ondernemen: lasergamen. Deze activiteit is vandaag de dag een absolute favoriet geworden. De reden? De simulatie van een strijdtoneel, de hoge spanningsfactor, het spelelement, noem maar op. Vooral voor de wat oudere kinderen geeft lasergamen een uitstekende invulling van het kinderfeestje. Omdat het een zeer geliefde activiteit is, kun je ook bij jou in de buurt diverse gelegenheden vinden om te gaan lasergamen. Wil je weten of lasergamen ook iets voor jouw kinderfeestje is? Je leest hier allerlei tips en nuttige informatie met betrekking tot lasergamen tijdens kinderfeestjes.
 

Vanaf welke leeftijd is lasergamen geschikt?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of de leeftijd van je kind past bij het lasergamen. Hoewel je kind je waarschijnlijk met talloze redenen overstelpt waarom hij of zij echt wel oud genoeg is, check je het beste vooraf de minimum leeftijd. De locatie waar je wilt gaan lasergamen geeft je hierover eenduidige informatie. Meestal is de minimumleeftijd op de site te vinden. Twijfel je, neem dan even contact op. De betreffende medewerker zal je precies uitleggen waarom voor welke minimumleeftijd is gekozen. Is je kind nog te jong? Vraag dan of er een vergelijkbaar alternatief wordt geboden. Doorgaans ligt de minimumleeftijd voor lasergamen op 7 of 8 jaar.

Lasergamen alleen voor jongens?

Welnee, ook meisjes halen hun hart op aan deze geweldige activiteit. Dus wanneer het gezelschap van het feestje uit zowel jongens als meisjes bestaat, kun je gerust voor lasergamen kiezen. De dametjes trekken met precies hetzelfde gemak een lasergamepak aan en zetten het lasergamepistool onder de arm. Bovendien, wanneer je tijdens het lasergamen wordt geraakt, dan voel je daar helemaal niets van. Dit betekent dat de kinderen zich geen enkele zorgen hoeven te maken dat ze elkaar bezeren. Gewoon veel plezier hebben met elkaar, dat is het devies.

Het lasergame arrangement voor kinderfeestjes

Met de sterke opkomst van lasergamen als geliefde activiteit voor kinderfeestjes, is ook het aanbod sterk toegenomen. Hierdoor kun je bij jou in de buurt altijd een geschikte locatie vinden om het lasergamefeestje te houden. Na het checken van de leeftijd kun je hier vaak een lasergame arrangement boeken. Zo hebben veel gelegenheden de mogelijkheid om exclusief te gaan lasergamen. Dit betekent dat het lasergameveld voor een bepaalde tijdsduur het privédomein van jullie gezelschap is. Vooral voor de wat jongere kinderen kan dit een verstandige keuze zijn. Hoewel ze zich in een donkere en onbekende ruimte begeven, komen ze wel steeds bekende gezichten tegen. Na het lasergamen bieden de meeste locaties tal van mogelijkheden om in feestsfeer met elkaar te gaan eten.

Thuis lasergamen

Mocht je kind net wat te jong zijn voor lasergamen op locatie, of heb je een beperkt budget, dan kun je tegenwoordig ook een lasergame-box huren voor thuis. Bouw zelf het parcours in je eigen huis, in de tuin of in een nabijgelegen park. In de box zitten lasergamepistolen en targets. Doordat kinderen overlopen van fantasie, is de ideale setting snel zelf gecreëerd.