Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Wat te doen bij een ongeluk tijdens een kinderfeestje


Essentiële tips voor ouders

Het geven van een kinderfeestje voor de verjaardag van je kinderen kan veel plezier met zich meebrengen, maar ook enige stress en hectiek. Een ongeluk met kinderen zit namelijk in een kleine hoek. Neem bijvoorbeeld het sneuvelen van een glas, het omvallen van een vaas of een glas limonade die op de bank valt. Met een groep kinderen kan je niet op iedereen letten of alles goed gaat. Het hierbij van belang om voorbereid te zijn in dit soort situaties. Het is hierbij van belang om te controleren of je inboedelverzekering dit soort ongelukjes dekt. In dit artikel lees je wat je moet doen als er iets mis gaat tijdens een kinderfeestje en wat een goede voorbereiding hierop kan zijn. 
 

Beoordeel de situatie

Het allerbelangrijkste bij een ongeluk waarbij een kind is betrokken, is om kalm te blijven. Als jij als volwassene rustig blijft, zullen kinderen zich veiliger voelen en minder in paniek raken. Kinderen voelen namelijk stress bij volwassenen en anticiperen hierop. Neem als voorbeeld dat er tijdens het buitenspelen een bal door de ruit wordt geschopt. Blijf kalm en zorg dat je goed bent voorbereid op dit soort scenario’s. Dit valt namelijk onder de opstalverzekering en kan deze kapotte ruit dekken. Door dit af te sluiten hoef je minder snel in paniek te raken en zal de situatie minder snel escaleren. 
 

Veilige omgeving

Ongeluk met kinderen tijdens kinderfeestjes kan ook worden voorkomen door een veilige speelomgeving. Je kan ervoor zorgen dat scherpe voorwerpen buiten het bereik van de kinderen zijn en breekbare voorwerpen weggezet zijn. De kans op een ongeluk zal hiermee aanzienlijk minder zijn.
 

Communicatie

Mocht er tijdens een kinderfeestje een ongeluk gebeuren met een kind, dan is communicatie van groot belang. Stel een kind breekt tijdens het spelen iets of loopt een lichte verwonding op; communiceer dit dan met de ouders. Op het moment dat je kinderen van andere ouders op het kinderfeestje van je kind uitnodigt, ben jij verantwoordelijk. Door transparant te blijven wekt dit vertrouwen en zal dit ervoor zorgen dat andere ouders je in de toekomst zullen vertrouwen met hun kind. 
 
Concluderend zitten ongelukken met kinderen tijdens een kinderfeestje in een kleine hoek. Mocht dit gebeuren, blijf als verantwoordelijke ouder kalm en rustig. Daarnaast is het van belang om goed voorbereid te zijn, zodat je op dit soort situaties kan anticiperen. Vergeet niet om te controleren of je inboedel- en opstalverzekering dekking biedt voor dit soort ongelukken. Tot slot is duidelijke communicatie met ouders van de kinderen en een veilige omgeving van belang voor een geslaagd kinderfeestje!