Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Voor de echte durfallen: BMX-kinderfeestjes


Is je kind regelmatig op zijn of haar fiets te vinden? Dan is een BMX-clinic als spectaculaire activiteit tijdens het kinderfeestje een absolute aanrader. Vooral wanneer je kind zich een heuse fietscoureur waant en het liefst ruige terreinen verkent, is dit een uitstekende invulling van het verjaarspartijtje. Bovendien leren kinderen tijdens een BMX-clinic alles over hoe ze hun fiets onder controle moeten houden en bijvoorbeeld hoe ze moeten sturen bij een glibberig ondervlak. Kortom BMX-crossen biedt je als ouder of verzorgende eigenlijk de ultieme win-win activiteit. De kinderen storten zich vol enthousiasme op het BMX-parcours terwijl ze tegelijkertijd alles leren over veilig fietsen. Aarzel daarom niet en lees op Kinderfeestjes.nl de details over de BMX-kinderfeestjes bij jou in de buurt.
 

Vanaf welke leeftijd is het BMX-kinderfeestje geschikt?

Meestal staat op de site van de BMX-faciliteit in jouw regio al aangegeven wat de minimumleeftijd is. Het beste kun je echter even contact opnemen. Dan wordt je uitgelegd waarom de minimumleeftijd is gesteld en ook of er alternatieven zijn wanneer je kind deze leeftijd nog niet heeft. Doorgaans worden de BMX-kinderfeestjes aangeboden vanaf een leeftijd van 7 of 8 jaar. Uiteraard worden alle BMX-clinics begeleid door een fietsprofessional. Hij of zij leert de kinderen de fijne kneepjes van het fietscrossen.

Voor jongens en meisjes

Ook wanneer het gezelschap van het kinderfeestje uit zowel jongens als meisjes bestaat, is BMX-crossen een prima keuze. Denk dus zeker niet dat deze activiteit alleen voor jongens een superleuke ervaring is. Sterker nog, meisjes zijn regelmatig vooraan te vinden bij de uitleg van de fietsinstructeur. Daarna fietsen ze er samen met de jongens fanatiek op los. Ze trotseren met hetzelfde gemak de scherpste bochten en de uitdagendste bulten.
 
 

De juiste kleding

Als je besluit een BMX-kinderfeestje te geven, vergeet de genodigde gastjes dan niet te informeren over de kleding en schoenen die ze moeten dragen. Dit kun je het beste alvast op de uitnodiging voor het kinderfeestje vermelden. Wil je nog niet prijsgeven wat jullie precies gaan doen? Geen probleem. Voor een BMX-clinic wordt geadviseerd om een lange spijkerbroek te dragen, een shirt en jas met eveneens lange mouwen en stevige schoenen waarmee het kind voldoende grip heeft. Wanneer jullie kiezen voor een outdoor BMX-kinderfeestje, dan is het verstandig om op de uitnodiging te vermelden extra kleding mee te nemen.
 
 

Materialen ter plaatse

Bij de BMX-faciliteit in jouw regio hebben ze uiteraard de fietsen beschikbaar waarop de kinderen kun kunsten kunnen vertonen. Deze fietsen variëren doorgaans in wielformaat, zodat de lengte van het kind bepalend is voor het formaat fiets. Standaard heeft de BMX-fiets een 20” wielformaat, maar vaak zijn er ook kleinere fietsen aanwezig. Daarnaast krijgen de kinderen ter plaatse het nodige beschermingsmateriaal. Dit betekent dat je dit dus niet van huis hoeft mee te nemen. Zo kunnen de kinderen in ieder geval een helm lenen bij de BMX-faciliteit en in sommige gevallen zijn er ook handschoenen. Neem voor de zekerheid contact op met de BMX-faciliteit om te weten welke beschermingsmaterialen aanwezig zijn.