Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Uitnodigingen voor kinderfeestjes


Je kind is bijna jarig en je wilt een geweldig kinderfeest organiseren. Je zoon of dochter weet al precies wie er uitgenodigd gaat worden en het thema van het feestje is ook al bekend. Nu rest er nog één ding: de uitnodiging. Natuurlijk kun je daarvoor een standaard uitnodiging kopen met een leuke held of een disney figuur, maar is het niet veel leuker om helemaal zelf een uitnodiging te maken? Voor je kind is het geweldig om zoveel voorpret te beleven en zich daardoor extra te verheugen op het feest. Bovendien kan je de uitnodiging helemaal aanpassen aan het thema en wordt de uitnodiging direct extra bijzonder. De kinderen die een een zelfgemaakte uitnodiging krijgen zullen zich bovendien vast extra verheugen op het feestje van je kind.
 

Uitnodigingen knutselen

Ga je zelf een uitnodigingskaart in elkaar knutselen, dan denk je direct aan een leuk kader, het vermelden van de leeftijd van je kind, een leuke foto en een gezellige tekst. Als je een themafeest organiseert hoef je waarschijnlijk ook niet lang na te denken over hoe de kaart er ongeveer uit zal gaan zien.Of je nu kiest voor een piratenfeest, een astronautenfeest, een elfenfeest of een beauty kinderfeestje, er is altijd wel een leuke manier te verzinnen om de uitnodiging met lijm en papier in elkaar te knutselen. Gekke lijntjes, leuke bolletjes, grappige tekeningen van je kind of een paar geinige stickers, er zijn eindeloze mogelijkheden. Natuurlijk is het ook een leuk idee om een uitnodiging te maken die niet recht-toe-recht-aan is maar een gekke vorm heeft. Een discobal voor een discofeestje bijvoorbeeld, een monster voor een griezelfeestje of Elmo voor een Sesamstraatfeestje. Waarschijnlijk krijg je vanzelf een geweldig idee met jouw eigen thema in je achterhoofd.

Bijzondere uitnodigingen maken

Als je denkt aan het maken van een uitnodiging komt er automatisch een beeld in je op van papier, foto’s, knippen en plakken. Maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig! Hoe leuk is het niet een uitnodiging rond te delen in een hele andere vorm? Dat maakt de uitnodiging nog eens extra spannend! Denk bijvoorbeeld aan een opgeblazen ballon met daarin confetti en de uitnodiging. De uitnodiging is natuurlijk pas te lezen als de ballon kapot is. Wie kan als eerste de verleiding niet langer weerstaan? Zo zijn er natuurlijk wel duizenden dingen te bedenken om een uitnodiging origineel te verpakken. Een slinger-uitnodiging bijvoorbeeld, flessenpost in een plastic fles, tussen de snoepjes in een potje of in een cupcake verstopt.
 
 

Uitnodigingen maken met de computer

Is je kind al heel handig met de computer? Dan is het ook een geweldig idee om met een speciaal programma op internet zelf een uitnodiging te maken. Je kunt er foto’s downloaden en hebt enorm veel mogelijkheden voor versieringen, randjes en kadertjes. Kijk eens op google en zoek naar “uitnodiging kinderfeestjes” en je zult direct diverse voorstellen vinden voor sites waar je helemaal zelf een geweldige uitnodiging in elkaar kunt fabriceren. Ontzettend leuk om te doen en niet alleen leuk om te geven, maar ook om voor altijd te bewaren!

Uitnodigingen ronddelen of met de post versturen?

Wil je niet de hele klas uitnodigen en vind je het lastig sommige kinderen teleur te stellen? Dan is uitnodigen per post natuurlijk ook een geweldig idee! Kinderen zijn gek op persoonlijke post, die krijgen ze niet zo vaak. Als je kind de volgende dag op school komt zijn de uitgenodigde kindjes vast erg enthousiast en dat is weer leuk voor jouw kind!
Is jouw kind op een leuk kinderfeest geweest en wil je die ervaring graag met ons delen? Organiseer je zelf kinderfeestjes? Wij horen graag leuke anekdotes en ontvangen graag gouden tips voor een geweldig kinderfeest.