Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Uitdeelzakjes na een kinderfeestje


Voor veel mensen is het de gewoonte om na afloop van een partijtje nog een zakje mee te geven. Meestal worden deze zakjes gevuld met snoepjes en soms met een klein cadeautje. Wil je ook iets meegeven aan het einde van het kinderfeestje, maar wil je ook dan iets originelers dan het standaard plastic tasje met lekkers? Natuurlijk kan dat!


Knikkerzakjes maken

Een simpele variatie is het knikkerzakje. Zo gekocht, maar ook zo gemaakt. Van een handdoek, bijvoorbeeld, knip je gewoon vierkantjes. Leg twee vierkantjes (of rechthoekjes, net wat jij leuk vindt) op elkaar en naai drie kanten dicht. Bij de open kant sla je een stukje om en deze naai je zo dicht, dat er een tunneltje ontstaat voor het koordje. Een mooi koordje er doorheen (deze zou je kunnen vlechten) en klaar! Natuurlijk is het ook leuk om de kinderen zelf de zakjes te laten maken, of bijvoorbeeld met textielstiften erop te laten tekenen. Snoepjes en/of cadeautje erin en je hebt een leuk uitdeelzakje!
 
 

Themazakje

Helemaal top is het natuurlijk als je bij een themafeestje ook een themazakje hebt. Nu zijn deze zakjes ook wel te koop in bepaalde thema’s, zoals superhelden of bepaalde disneyfiguren. Maar met een beetje fantasie kan je ook zelf vast iets leuks bedenken. Heb je bijvoorbeeld prinsessen als thema, dan zou je een kroontje kunnen maken, waarbij de ‘edelstenen’ op de rand bestaat uit snoepjes (ingepakt, uiteraard, anders plakt het wat slecht… ).  Bij ridders kan je een hol zwaard maken van karton (of keukenrollen ofzo) en in die ruimte snoepjes doen. Of wat dacht je van een boek over het thema? Je maakt met karton een buitenkant van een boek. Natuurlijk heeft  het boek het thema als onderwerp. Dit boek kan je openen en dan blijkt het hol van binnen te zijn. Uiteraard wel gevuld met lekkers of iets leuks.
 

 

Geen snoepjes

Gaat het jou vooral om al die snoepjes? Wil je wel graag iets meegeven, maar geen snoep? Een klein cadeautje is natuurlijk leuk (ook om te combineren mét snoepjes), zoals de traditionele bellenblaas. Maar je kan ook aan hele andere dingetjes denken. Een leuk (kleur)boekje met potloden of stiften, een autootje, een potje slijm , voor de kleintjes een miniboekje zoals Nijntje, stripboekjes, klaparmbandjes, vliegtuigjes en zo kan je nog wel even doorgaan. Uiteraard helemaal super als het ook hiermee aansluit op het feestje. Je kan natuurlijk dit cadeautje combineren met fruit of een pakje drinken. Een klein gelukspoppetje vinden meiden ook altijd leuk! Voor de jongens zou je kunnen denken aan andere kleine frutsels als een kompasje.
 
 

Een beker als uitdeelzakje op je kinderfeestje

Je kent ze vast wel: van die leuke plastic bekers, die je ook vaak kunt krijgen met een bolletje ijs. Dit soort bekers, of andere plastic bekers natuurlijk, laten zich ook prima vullen met lekkers. En het is meteen weer een extra cadeautje!
 
 

kinderfeestje In december

Vier je het feest in december? Dan is het helemaal leuk als je aansluit bij al die feestdagen. Is het bijna Sinterklaas? Geef dan een klein jute zakje mee. Bijna Kerst? Brei of koop kerstsokjes! Even vullen: klaar!
 
 

Als je het buitenshuis viert

Ga je met de kinderen ergens heen, waar je een kinderfeestje hebt gereserveerd? Let dan even op, want sommige aanbieders zorgen ook voor een verrassing als jullie weer weggaan! Dan hoef jij daar dus helemaal niet achteraan. Natuurlijk kan je gewoon de kinderen een eigen uitdeelzakje o.i.d. meegeven als je ze aflevert bij hun ouders!