Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Tips voor een origineel cowboyfeest


Een stoer cowboyfeest? Daar zegt je zoontje vast geen nee tegen! Nu nog juist alles in orde krijgen om het zo leuk en origineel mogelijk te maken, maar hoe doe je dat?
 

Het wilde westen

 
Je woonkamer is niet langer een woonkamer, maar wel het wilde westen. Dat creëer je door posters op te hangen met 'Wanted' erop (hierop staat ook een foto met de jarige). Ballonnen en slingers zijn voor elk feestje een goed idee, maar kies het liefst voor stoere kleuren, zoals bruin, zwart en wit. Ook foto's van paarden, echte lasso's en cowboyhoeden brengen de cowboysfeer tot leven. Op de achtergrond wordt er westernmuziek gedraaid om de sfeer erin te brengen.
 

Cowboy hapjes

 
Voor een cowboyfeestje voorzie je geen schattige cupcakejes en eenhoornsnoepjes, maar wel stoer cowboyfood. Hierbij kan je denken aan typisch Amerikaanse hapjes, zoals mini-hamburgers, hotdogs, kippenpoten, popcorn, pannenkoeken, enzovoort. Koekjes en snoepjes mogen er natuurlijk wel zijn, maar kies dan voor stoere koekjes, zoals American cookies of brownies. Taart en cake kan je versieren met kleine cowboymannetjes en je kunt ze ook rond het serveerbord plaatsen.

Cowboy spelletjes

 
Cowboys zijn altijd druk in de weer, net zoals de kleine deugnietjes op het feest. Een stoer cowboyfeest moet hen dus de gelegenheid geven om een deel van de energie kwijt te raken. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je enkele leuke spelideeën!
 

Cowboyquiz

 
Het is altijd leuk om op een feest een quiz te geven. Een quiz over cowboys zal goed in de smaak vallen, zeker als je er ook doe-vragen in verwerkt. Je kunt bijvoorbeeld kleine cowboymannetjes verstoppen en ze tips geven als ze een aantal quizvragen goed hebben beantwoord of hen bij elk goed beantwoorde vraag een deel van een puzzelstuk geven en ze als eerste een puzzel laten afwerken. De winnaars krijgen dan een cadeautje(voorzie ook iets voor de verliezers).
 

Cowboy spelen

 
Verzin een heel verhaal over cowboys(bijvoorbeeld: de indianen hebben een dierbare schat gestolen en ze moeten hem vinden). Laat de kinderen zich vervolgens omkleden tot echte cowboys en opzoekgaan naar de schat aan de hand van een kaart. Zoekspelletjes doen het altijd goed!
 

Rodeostier

 
Je kent het wel zo'n mechanische stier. Nu, je zult waarschijnlijk niet voldoende geld hebben om er eentje aan te schaffen en de kans dat je er een hebt is ook erg klein. Als je een goede rug hebt, dan kan jij wel eventjes voor stier (of stoere koe) spelen. Zet de kinderen op je rug en kijk hoe lang ze kunnen blijven zitten. Gebruik wel matten of kussen op de vloer, zodat ze zich niet bezeren.