Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Tips om het verjaardagsfeestje van je kind te fotograferen


Het verjaardagsfeestje van je kind is een bijzondere moment dat je graag wil vastleggen voor de toekomst. Maar het vastleggen van een verjaardagsfeestje is lang zo makkelijk niet. Iedereen kan een foto maken, maar het maken van een goede foto met karakter  is echt een kunst.
Professionele fotografen hebben vaak jaren ervaring en bovendien de beste materialen, maar met onze tips om het verjaardagsfeestje van je kind te fotograferen kan ook jij prachtige herinneringen creëren.
Om te zorgen dat de foto´s van het verjaardagsfeestje van je kind van goede kwaliteit zijn is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Met de simpele tips die je hier vindt zorg je ervoor dat dertien-in-een-dozijn-kiekjes veranderen in prachtige foto´s dit gedenkwaardige moment perfect weergeven.

Vergroot een foto uit als aandenken

De verjaardag van je kind is een mooi moment om vast te legen voor later. Het is dan ook hartstikke leuk om een foto van het feestvarken uit te vergroten en aan de muur te hangen als herinnering.
Wil je een grote foto aan de muur hangen dan verlies je door het vergroten helaas wel veel aan kwaliteit. Om dit te voorkomen kun je de Upscaler van depositphotos gebruiken. Met deze gratis tool kun je afbeeldingen vergroten zonder verlies van kwaliteit. Open de Upscaler van depositphotos, upload je afbeelding op nl.depositphotos.com/upscaler.html en de AI-technologie vergroot je afbeelding. Download de foto en geniet nog jaren van een prachtig aandenken aan deze verjaardag.

Maak foto´s vanuit verschillende hoeken

Maak je foto´s van bijvoorbeeld het openmaken van de cadeautjes, maak dan foto´s uit verschillende hoeken. Schiet niet alleen een foto op ooghoogte, maar probeer het beeld ook eens vanuit een hogere, of juist lagere hoek vast te leggen. Door een andere invalshoek te kiezen krijg je vaak verrassende resultaten.

Maak foto´s op kinderhoogte

Als volwassene ben je misschien geneigd om voornamelijk foto´s te maken vanuit je eigen standpunt. Dat geeft een beperkt beeld en zorgt er in sommige gevallen voor dat de foto´s een beetje afstandelijk overkomen.
Voor een mooi kijkje in het kinderfeestje zak je een beetje door de knieën om foto´s te maken op ooghoogte van de kinderen. Op die manier kun je niet alleen intiemere foto´s van het kind maken, maar ook foto´s maken vanuit hun perspectief. Je legt vast wat zij zien en ervaren.

Probeer echte emoties vast te leggen

In je zoektocht naar het perfecte plaatje van het verjaardagsfeestje van je kind heb je misschien de neiging om de kinderen te laten poseren. Helaas leidt poseren zelden tot mooie gedenkwaardige momenten. Een belangrijke tip om het verjaardagsfeestje van je kind goed te fotograferen is om in plaats daarvan om echte glimlachen en blijdschap vast te leggen.
Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je de camera altijd in de aanslag hebt voor het beste kiekje. Als je merkt dat kinderen uit zichzelf gaan poseren kun je dit doorbreken door bijvoorbeeld een grapje te maken of vragen te stellen.

Maak foto´s van details

Veel mensen maken alleen foto´s van de gebeurtenissen op een verjaardag, maar later zul je heel blij zijn dat je ook de details hebt vastgelegd. Maak foto´s van de cadeaus, de traktaties, de taart en de decoratie. Het vastleggen van deze details wordt vaak vergeten, maar is net zo belangrijk.

Maak ook foto´s van de gasten

Je kind speelt natuurlijk de hoofdrol op het verjaardagsfeestje, maar vergeet ook de gasten niet te fotograferen. Wandel rond en schiet foto´s van gezellige momenten en interacties van je gasten. Dat is niet alleen leuk voor hun, maar ook voor jezelf als aandenken aan het verjaardagsfeestje.

Maak ook een paar klassieke verjaardagsfoto´s

Met behulp van onze tips om het verjaardagsfeestje van je kind te fotograferen kun je eenvoudig prachtige foto´s maken. Probeer met behulp van verschillende invalshoeken en standpunten zoveel mogelijk de emotie van het feest vast te leggen. Kortom, laat je creativiteit de vrije loop.
Dat wil overigens niet zeggen je de klassieke foto´s van de jarige die kaarsjes uitblaast, de jarige met opa en oma en het uitpakken van de cadeaus over moet slaan. In tegendeel, ook die foto´s zijn een belangrijk onderdeel van je verjaardagsfeestje. Samen met de andere foto´s zorgt dit voor een compleet beeld van deze mooie dag.