Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Tips om het leukste griezelfeest te organiseren


Of het nu Halloween is, je kind zijn verjaardag of een doodgewone weekenddag, een griezelfeestje organiseren is altijd een goed idee! Kinderen zijn helemaal dol op griezelen; spoken, zombies, mummies en leuke griezeltochten, ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Benieuwd hoe je een superspannend griezelfeestje voor je kids organiseert? Lees dan snel verder!

Alles in het teken van griezelen

Als je zelf niet zo veel ervaring hebt in het organiseren van een griezelfeestje, zal je misschien denken dat het volstaat om enkele griezelspelletjes te doen, maar dat is zeker niet zo! Een geslaagd griezelfeestje is een totaalervaring. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Hang griezelige versiering op, zoals spoken, Dracula, mummies, enzovoort. Voorzie naast griezelige activiteiten ook griezelige versiering en hapjes. Leuke tip: verkleed jezelf ook in een griezelfiguur! Verzin een griezelverhaal waarrond het feestje draait, zoals een oude heks die in de buurt woont en plotseling klopt op de deur of een spook op de zolder die plotseling het licht laat uitvallen, enzovoort. Zorg er wel voor dat het verhaal past bij de leeftijd van de kinderen. Het moet nog altijd leuk blijven!

Inspiratie voor griezelhapjes

Om de hele ervaring leuk te maken, is het een goed idee om verschillende griezelhapjes voor de kinderen te voorzien. Hieronder enkele leuke ideetjes:

Afgehakte vingers

Deze hapjes zijn erg makkelijk om te maken en toch supergriezelig! Je hebt enkel Zwan worstjes en ketchup nodig. Haal de Zwan worstjes uit het blik en snijd er aan de uiteindes topjes af, zodat het lijkt op een vingernagel, serveer dit op een bord met ketchup.

Angstaanjagende spoken en pompoenen

Voor deze hapjes heb je mandarijnen(of clementines), bananen en chocolade nodig. Smelt eerst de chocolade in een pan. Pel dan het fruit. Snijd de bananen in de helft en leg ze op een bord met de mandarijnen. De chocoladesaus gebruik je nu om ogen en een mond te tekenen zodat je spookjes en pompoenen krijgt. Erg makkelijk en tevens de ideale manier om je kinderen wat meer fruit te laten eten!

Bloeddorstige spinnen

Hiervoor heb je chocoladesaus, Oreo koekjes en zwarte dropveters nodig. Leg de koekjes op een bord en leg er vervolgens de dropveters op, breek stukjes af en zorg dat je aan weerszijde vier 'poten' hebt. Leg er vervolgens nog een koekje op en teken dan met de chocoladesaus oogjes en een mond.

Welke griezelspelletjes kan je doen?


Griezelspelletjes die je kunt doen zijn:

Moordenaartje

Bij dit spel zet je iemand op de gang en de andere spreken af wie de moordenaar is. De moordenaar moet dan de andere 'vermoorden' met een knipoog. De persoon die op de gang stond moet proberen de moordenaar aan te duiden voor iedereen dood is.

Griezeldoos

Maak een doos met een kleine opening en hou verschillende griezelspullen opzij. Vul de doos telkens na het raden opnieuw met iets griezelig en laat ze telkens raden wat erin zit. Je kunt dit ook doen met proeven. Blinddoek hiervoor de kinderen en laat ze griezelig voedsel proeven, zoals oogballen en drakenbloed.

Griezelfilmen

Een avondje vol griezelligheid sluit je natuurlijk af met angstaanjagende films. Dat kan Scream zijn, Dracula, enzovoort. Zorg er wel voor dat de film aansluit bij de leeftijd van de kinderen, dit staat ook steeds bij de films vermeld.