Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Thuis een prinsessenfeest geven


Kleine meisje dromen er van om een prinses te zijn. Als zij jarig zijn, kan je ze heel eenvoudig dit gevoel geven door een prinsessenfeest te organiseren.
 

Uitnodiging voor prinsessen

Natuurlijk hoort er bij een prinsessenfeest een prinsessenuitnodiging. Je kunt een standaard uitnodiging (met daarop een afbeelding van een prinses) kopen en deze invullen en uitdelen, maar het is leuker om de jarige jet te verkleden als prinses en haar een karton vast te laten houden met daarop de tekst "Kom je op mijn feestje?". Maar van dit mooie tafereel een foto en druk deze af. Op de achterkant van de foto kan je de verdere details vermelden, zoals dat ze allemaal verkleed als een prinses naar het feestje mogen komen.
 

Wat gaan jullie doen op het prinsessenfeest?

 
Dé vraag is altijd: wat gaan we doen? Hieronder vind je heel veel handige tips - en een beetje hulp is altijd fijn. Check daarom deze toffe Prinsessen speurtocht voor een kinderfeestje - met een compleet draaiboek en alles wat je daarbij nodig hebt!

Koninklijke cakejes versieren

Bij een feestje hoort natuurlijk ook iets lekkers. Als je zelf eerst cakejes bakt in een mooi roze papiertje, dan kunnen de meiden deze op het feestje versieren. Als je een groot zeil op de grond legt, kunnen ze daar omheen zitten.

 

Prinsessenbordjes

Geef iedereen een mooi kartonnen prinsessenbordje (die kan je bijvoorbeeld online bestellen) met daarop een cakeje. Spuit wat slagroom op de cakejes en daarna kunnen alle meiden zelf hun cakeje versieren.

 

Versiersels voor de cupcakes

Bij de supermarkt of bijvoorbeeld de Action hebben ze heel veel lekkere dingen die je op de cakejes kunt doen, maar roze en zilveren snoepballetjes mogen natuurlijk niet ontbreken. De meiden vinden dit vast heel leuk om te doen en ze hebben er nog meer plezier in om het op te smikkelen.
 

Opmaken als een prinses

Meisjes vinden het geweldig om opgemaakt te worden of om hun nagels te lakken. Dit is iets wat je dus heel goed kunt doen als een van de activiteiten tijdens het feestje.
 

Spelletjes doen

Kleine kinderen vinden het geweldig om spelletjes te doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan snoephappen, gaan knutselen of een ander leuk spelletje doen.
 

Tronendans

Een prinses heeft geen gewone stoel, maar een troon. Daarom is het leuk om tronendans te doen in plaats van stoelendans. Het is eigenlijk hetzelfde, maar als je dan kussens op de grond legt in plaats van stoelen neerzet, heb je een leuke variant.

 

Kus de kikker

"Kus de kikker" is een hilarisch spel wat zeker niet op een prinssesfeest mag ontbreken. Teken op een groot papier een kikker en hang dit ergens op (bijvoorbeeld op een deur) doen de kinderen een voor een een blinddoek om.
 
Degene die de blinddoek om heeft, krijgt lippenstift op en mag dan proberen om de kikker wakker te kussen. Degene die kust hoopt dit natuurlijk op de mond van de kikker te doen, maar als het kusje op de billen van de kikker terecht komt, gieren de andere kinderen het uit van het lachen. Succes verzekerd.

Friet picknicken en een cadeautje

Als afsluiting van het feestje is het leuk te gaan friet picknicken. Je legt dan het grote zeil weer op de grond, iedereen krijgt weer een prinsessenbord waarop je saus kunt doen. De friet en snacks worden op het kleed gelegd en iedereen mag pakken waar hij zin in heeft. Als cadeautje, om mee naar huis te geven, kan je kiezen voor een leuk kroontje en/of prinsessenstafje.
 

Echte prinses op bezoek?

Wil je helemaal uitpakken... nodig dan een 'echte' prinses uit om het feestje mee te vieren! Er zijn heel veel prinsessen in Nederland die het heerlijk vinden om de verjaardag van jouw kind met je mee te vieren. Hoe heerlijk is het voor jouw jarige als er als verrassing zo'n prachtige prinses op de stoep staat?
 
Kijk maar eens in ons overzicht van kinderfeestjes - bij Entertainment. Daar zijn vaak prinsessen te vinden die je kunt inhuren voor een kinderfeestje!
 
Veel plezier op dit prinsessenfeest!