Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een balletje slaan…


Heb je zin in een feest voor je kind, wat anders is dan anders? Niet een standaardfeestje in het overdekte speelparadijs maar wel een feestje waarbij de kinderen veel plezier beleven? Denk dan eens anders dan anders en maak zelf een avontuurlijke golfbaan!
 
 

Golfen in veel variaties

Golfen kan tegenwoordig op heel veel verschillende manieren. Natuurlijk is het ‘echte’ golfen waarschijnlijk niet echt een optie voor een kinderfeestje (hoewel er vast clubs te vinden zijn, die een partijtje wel zien zitten), maar er zijn hele leuke variaties voor kinderen. Het alom bekende midgetgolfen uiteraard, maar er is meer. Zo kan je gaan voor binnen golfen in een bijzonder sfeertje: ‘glow in the dark golf’!  Maar er zijn tegenwoordig ook variaties, die wel buiten zijn, maar verder gaan dan een balletje slaan over een baantje met handicaps. Adventure golf, dus. Om nog maar te zwijgen over boerengolf, voetgolf en al die andere leuke variaties. Zoek maar eens rond in je buurt en je vindt vast een leuk idee. Maar… je kunt ook je eigen bijzondere golfbaan maken!
 
 

Zelf maken!

Je kunt er ook voor kiezen om niet op stap te gaan naar een golfbaan. Je kunt vanzelfsprekend ook jouw eigen creatieve geest zijn werk laten doen en zelf een adventure golfbaan creëren. Benodigdheden: sticks en ballen en verder vooral veel fantasie! Bedenk leuke banen voor in de tuin, in de kamer (let op bescherming van je vloer!) of maak iets leuks in het park, in het bos of in een andere natuurlijke omgeving.
 
 

Extra opdrachten

Ga je voor een avontuurlijke golfervaring, dan zou je het ook nog kunnen uitbreiden met extra opdrachten. Als de bal zit, krijgt het kind een bepaalde opdracht die het moet oplossen of uitvoeren. Koppel er een ‘missie’ aan vast of wat dacht je van een beloning zoals een ijsje. Hoe meer dingen er bij komen kijken hoe uitdagender het immers wordt!

Ideeën voor een baan in tuin of kamer

Je kunt het voor de jongere kinderen uiteraard prima houden bij een thuisbaan. Maak leuke banen, die je aangeeft met stenen of met omgedraaide bloempotjes. De bal moet via kronkels in de verschillende banen, planken en andere obstakels uiteindelijk in de putjes komen. Deze putjes zal je waarschijnlijk niet willen ingraven in je kamer ;-). Gebruik dus iets anders. Een knikkerpotje, die groot genoeg is voor een golfbal, zou een idee kunnen zijn. Laat de bal onder tafel door moeten rollen of misschien weet je nog wel andere leuke variaties. Wat dacht je van golfen met pingpongballen (en die kan je ook leuk van de trap af laten stuiteren…hopende dat het in de pot onder de trap terecht komt!) . Ik heb ooit gehoord dat golfen knikkeren met een stokje is. Dus waarom niet: neem stokjes en knikkers in plaats van sticks en golfballen! Of wissel dit soort variaties af per baan. Tot slot is het voor de kleintjes leuk om met een golfdiploma naar huis te gaan…

Ideeën voor buiten

Zie je een avontuurlijke tocht wel zitten? Op naar het park, het bos of wat dacht je van het strand? Natuurlijk zal je wel iemand moeten hebben die van tevoren de baan kan klaarmaken en het in de gaten kan houden. Beetje jammer als er een hond met de nodige stokken vandoor gaat… Ook hier kan je kiezen voor stenen, maar dus ook voor stokken als een aanwijzing van de baan. Overliggende takken, afgezaagde boomstammen: je kunt de natuur prima gebruiken als obstakels. Hoe meer je gebruik maakt van dit soort situaties, hoe makkelijker de voorbereiding is én eigenlijk ook wel: hoe avontuurlijker. Vergeet een laagje water niet! Hilarisch als juist daar de bal in komt! Ook bij buiten kan je kiezen voor verschillende vormen. Varieer in de grootte van de sticks en de ballen. Maak er bosgolf van en laat met takken kastanjes wegslaan… Laat je fantasie de vrije loop, koppel er extra facetten aan en je hebt een niet alledaags, maar grandioos feest!