Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Stoer Star Wars feestje organiseren


Star Wars is al een heel lange tijd razend populair. De kans dat je als ouder zelf met deze hype bent opgegroeid is erg groot. Is jouw kind, net zoals jij, helemaal weg is van alles wat met Star Wars te maken heeft? Dan is een Star Wars feestje de beste manier om zijn verjaardag te vieren! Maar hoe maak je een Star Wars kinderfeestje nu echt onvergetelijk? Hieronder geven we je enkele tips!
 

Welkom in de Star Wars Galaxy

 
Tover je woonkamer om tot de Star Wars Galaxy. Hoe je dat doet? Star Wars is zo populair, dat je makkelijk heel wat feestartikelen zult vinden die je woonkamer een echt Star Wars gevoel geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Star Wars tafelkleed en eet- en drinkgerei in het thema.
 
Ook coole Star Wars posters mogen niet ontbreken om zoveel mogelijk de sfeer te scheppen en van witte ballonnen kan je echte stormtroopers maken. Hang een Star Wars vlag aan je deur, zodat iedereen ook meteen weet dat ze de Star Wars Galaxy betreden.


Ontvang de kinderen in Star Wars stijl en kleed je om tot een jedi of misschien kan jij wel de wijze, schattige Yoda zijn of de angstaanjagende Darth Vader? Als je de ruimte versiert, moet je wel zorgen dat je 'stoere' kleuren gebruikt. Een roze Star Wars wereld, dat werkt nu eenmaal niet! Denk eerder aan kleuren zoals zwart, rood en wit.
 
Creëer een ruimtegevoel met zilverkleurige ballonnen en zorg voor een redelijk donkere ruimte. Je kunt op het plafond bijvoorbeeld enkele sterren plakken die licht geven en ook gebruikmaken van kleine lichtstokjes die kunnen dienst doen als mini-lichtzwaarden. Als je kind zelf ook grotere in huis heeft, dan kan je deze aan de muur hangen voor meer Star Wars sfeer en natuurlijk is de sfeer pas compleet met wat stoere muziek!

Let the force stay with you, met enkele stoere Star Wars hapjes

 
Vechten tegen het kwaad kan erg vermoeiend zijn en daar krijg je dus honger van. Zorg ervoor dat het feest ook enkele leuke Star Wars hapjes heeft, waar de kleine jedi's naar hartenlust van kunnen smullen.
 
Je kunt met druiven bijvoorbeeld Yoda's gezicht nabootsen, marshmallows en blauwe bessen kunnen dan als ogen dienen. Met druiven, bessen en frambozen op een prikkertje omringt met aluminiumfolie, maak je leuke lichtzwaarden. Je kunt ook zoute sticks in gekleurde fondant dippen om als lichtzwaarden te gebruiken!
 

Stoere Star War games

 
Bij een Star Wars feest horen natuurlijk ook allerlei spelletjes. Je kunt bijvoorbeeld een hindernissenparcours maken met linten, dit is dan de 'laserroom'.
 
Ook Star Wars gezelschapsspelletjes en video games zijn er genoeg. Als je er een slaapfeestje van maakt, dan kunnen enkele Star Wars movies met leuke Star Wars hapjes natuurlijk niet ontbreken.