Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Spetterende kinderfeestjes om thuis te vieren


Misschien herinner je je het nog wel van je eigen kinderjaren: je verjaardagsfeestje waar je vaak maanden van tevoren naar uitkeek. Hoewel er veel dingen veranderd zijn door de jaren heen, is dat gevoel onverminderd sterk gebleven. Ook vandaag de dag kijken kinderen vol spanning uit naar hun verjaardagsfeestje. Wie komen er allemaal en, waarschijnlijk het meest belangrijk, wat krijg ik voor cadeautjes? Vooral voor kleinere kinderen is thuis een kinderfeestje vieren al spannend genoeg. In hun vertrouwde omgeving kunnen de opgebouwde emoties op een fijne manier ontladen worden. Inspiratie nodig voor het kinderfeestje thuis? Je leest er hier alles over.
 
 

Voorbereiding en versiering

Als je thuis het kinderfeestje viert, kun je samen met je zoontje of dochtertje de voorbereidingen treffen. Dat wordt door beide vaak als een erg leuke tijd ervaren. Bespreek samen met je kind wat hij of zij het liefste wil doen tijdens het feestje en wie er allemaal van de partij moeten zijn. Wanneer jullie dit in grote lijnen samen hebben bepaald, is het de tijd voor het maken van de uitnodigingen. Hier kun je bijvoorbeeld het gekozen feestthema in verwerken of er gewoon een knallende vrolijke kaart van maken. Datzelfde geldt voor de versiering van het kinderfeestje. Ballonnen en slingers zijn altijd goed. Hebben jullie een thema gekozen zoals een piratenfeestje of een prinsessenpartijtje? Uiteraard mogen dan de themaversieringen niet ontbreken.

Spelletjes voor het kinderfeestje thuis

Wanneer je thuis het kinderfeestje houdt, dan zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om spelletjes te spelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het seizoen waarin je kind jarig is. Is dit middenin de zomer, dan kunnen jullie er voor kiezen om spelletjes in de tuin te spelen of in een nabij gelegen park. Ook een speurtocht in het bos doet het goed bij veel kinderen. Is het daarentegen herfst of hartje winter? Geen probleem, ook binnen kun je je richten op tal van leuke spelletjes zoals ezeltje prikje, de stoelendans of een grabbelton met leuke prijsjes.
 
 

Knutselen tijdens het kinderfeestje

Een andere activiteit waar kinderen dolenthousiast van worden is een knutselactiviteit voor binnen. Stem van tevoren met het feestvarkentje af wat hij of zij zelf leuk vindt om te maken. Je kunt hierbij denken aan piratenmutsen voor jongens en prinsessentiara’s voor meisjes. Zijn de kinderen al ietsjes ouder? Dan is brooddegen altijd een geslaagde activiteit om tijdens het kinderfeestje te ondernemen. Wanneer je ervoor zorgt dat je deze activiteit aan het begin van het feestje plant, kunnen de kinderen na afloop hun knutselwerk van brooddeeg mee naar huis nemen.

Thuisentertainment

Indien het budget het toelaat, is entertainment tijdens het kinderfeestje thuis een fantastische aanvulling. De kleinste feestvierders vinden een clown vaak erg grappig en voor de wat oudere kinderen is een goochelaar een graag geziene gast. Ditzelfde geldt voor een bakker die ze de fijne kneepjes van het cupcake bakken bijbrengt. Of wat te denken van een heus circusfeest in de achtertuin? Je bent hoe dan ook van succes verzekerd en je bezorgt je kind een onvergetelijk verjaardagsfeestje.