Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Soldatenfeest


Als ze klein zijn is dat niet zo moeilijk, maar als ze groter worden kan je weleens aarzelen wat je dan moet doen. Koekhappen is immers niet echt stoer meer als je al wat ouder wordt. Geen nood: een soldatenfeest doet het altijd goed en ook thuis kan je er een echt stoer feest van maken!
 
 

Camouflage

Natuurlijk zal het huis en/of de tuin aangepast moeten worden. Gelukkig is een camouflageprint op werkelijk alles te vinden. Van slingers, wegwerpbordjes/bekertjes tot vlaggen, kleding, tenten en nog veel meer. Verjaardagsartikelen zijn simpel te vinden op internet en je kan natuurlijk een oproepje doen op bijvoorbeeld facebook of mensen een tent te leen hebben. Koop ook schmink in deze kleuren!
 
 

Soldatentraining of een missie

Het meest eenvoudige uitgangspunt is dat ze op soldatentraining gaan. Maar je kan er ook een
soort missie maken. De kinderen (ja hoor, veel meiden vinden dit ook leuk!) krijgen aan het begin van het feest te horen wat de missie inhoudt. Natuurlijk ga je die als eerste in elkaar sleutelen en aan de hand daarvan de spellen bedenken. Ze moeten bijvoorbeeld ontdekken waar de vijand zit en komen door allerlei gebieden. Onderweg moet er gegeten worden en raken sommige gewond….

Ideeën

– Als eerste worden ze  omgetoverd tot soldaten. Uiteraard is het prachtig als er voor alle kinderen camouflagepakken zijn (deze zijn hier en daar te huur). Maar natuurlijk kan het ook anders. Daarna worden de ‘soldaten’ geschminkt door groene en bruine schmink in vegen over hun wangen, neus en voorhoofd te maken. Vraag de kinderen om oude kleding aan te doen! (misschien hebben ze zelf kleding in camo- of legerkleuren!)
-De ingeleverde cadeaus worden verstopt. De commandant (de jarige uiteraard) krijgt van de gever de aanwijzingen in de vorm van commando’s, zodat hij/zij de pakjes kan vinden.
-Heeft u een tentje neergezet? Serveer hier de (groene) limonade met wat lekkers, bijvoorbeeld cupcakes met camouflagekleuren! Dit kan je maken door het glazuur in die kleuren te maken of zelfs het deeg!
-De missie of training wordt uitgelegd.
-De soldaten moeten eerst trainen. Dus gaat de commandant (of een ouder) een fitnesstraining geven met de raarste variaties. Uiteraard wordt hierbij ook aan de conditie gewerkt.
-De soldaten gaan de stormbaan doen. Zet pionnen neer, waar de kinderen door moeten zigzaggen. Hang een dik touw horizontaal op (goed stevig uiteraard!) en laat de soldaten van de ene kant naar de andere zien te komen zonder de grond te raken. Leg een zeil of net neer waar ze onderdoor moeten tijgeren (blijf er voor de veiligheid wel bij!) en laat ze bijvoorbeeld over een plank lopen voor het evenwicht. Natuurlijk zo snel mogelijk!
-Op de plaats rust……pauze dus en tijd voor drinken
-Daarna krijgen ze les in het sluipen.  Je mag ze niet horen lopen, dus is er één geblinddoekt en hij moet reageren. Geef hem een waterpistool. Als hij er één raakt, is de geraakte soldaat af…
-Les in marcheren.
-Pauze. We drinken of eten even.  Bijvoorbeeld brood met worstjes, lekker buiten voor de tent. Als er binnen gegeten wordt, dan uiteraard gewoon zittend op de grond!
-Gewonden? Verbind ze snel met wc-papier!
-Vlaggenroof of levend stratego.
-We sluiten af met eten of drinken en de uitreiking van het lintje voor getoonde moed .
 
 

Liever niet thuis?

Dit kan natuurlijk ook prima in een park gedaan worden. Organiseer je liever niet teveel zelf? Ga dan op bezoek bij een museum met dit onderwerp. De meeste musea organiseren leuke kinderfeestjes!