Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Slaapfeestje voor coole kinderfeestjes


Op tv komen ze nogal eens voorbij: slaapfeestjes. Jouw kind loopt misschien al jaren te zeuren om een feestje waarbij de kinderen mogen blijven slapen. En jij? Jij ziet het eigenlijk niet echt zitten. Want hoe ga je dat ooit aanpakken? Daarom hier leuke tips en ideeën!
 
 

Algemene tips tijdens een slaapfeestje

  • Zorg voor een leuke plek om te kunnen slapen. Is de slaapkamer te klein? Waarom dan niet gewoon in de huiskamer! Of in een leeggehaalde garage…
  • Doe niet moeilijk over ‘gaan slapen’. Een slaapfeestje is toch vooral bedoeld voor gezellig samen zijn! Slapen doen ze dan thuis maar weer…  Geen zin in? Wees dan gewoon duidelijk over de tijd dat er geslapen moet worden en wees dan ook niet om te praten! Anders heeft het echt geen zin
  • Zorg voor lekkere broodjes bij het ontbijt. Of je ook met de gasten eet als ze komen, moet je helemaal zelf bepalen. Je kunt ook juist kiezen dat ze pas na het avondeten komen
  • Overdrijf niet met chips en frisdrank, anders heb je straks meerdere kinderen boven de wc hangen
  • Doe vooraf iets actiefs, zodat de kinderen toch wel moe zijn en daardoor wat rustiger de nacht ingaan / beter slapen
  • Leuke spellen, bijvoorbeeld karaoke of dansspellen op een spelconsole, zijn lekker gezellig

Slaapfeestje voor de oudere meiden

Voor de meiden is een slaapfeestje het einde. Natuurlijk willen ze dan ook echte meidendingen doen. Elkaar opmaken, bijvoorbeeld, of elkaars haren vlechten. Lekker kletsen over jongens of misschien vinden ze het wel leuk om met elkaar iets lekkers te bakken. Waarschijnlijk zal er ook veel op mobieltjes gekeken worden… Aan jou of je dat maar zo laat! Leuke spellen met dansen en zingen op een spelconsole zal het bij deze meiden ook meestal goed doen.
 
 

Slaapfeestje voor de jongens

Organiseer een LAN-party; de meeste jongens smullen ervan. Of ga met de mannen een stoere film kijken. Met Netflix in de buurt kan je behoorlijk veel kijken en er een hele marathon van maken. Wil je liever niet alleen maar beeldschermen voor hun snuiten houden, dan kan je ook kiezen voor een leuke activiteit buiten!
 
 

Voor de kleinere kids

Met de jonkies kan je natuurlijk hele andere dingen doen. Gewoon de oud Hollandse spelletjes, bijvoorbeeld, of je kiest voor een thema. Ook bij een slaappartijtje kan je alle dingen om een thema laten draaien. Laat ze een film kijken en hou daarna een quiz over de film, bijvoorbeeld. Laat ze wat leuks knutselen over het onderwerp of verzin een variant op levend ganzenborden. En uiteraard hoort een kussengevecht er ook wel een beetje bij. Met jonge kinderen kan je prima een grens aanhouden waarop ze moeten gaan slapen.
 
 

Niet alleen maar thuis

Er zijn meerdere redenen waarom je kan kiezen voor een slaappartijtje, warbij je toch niet alleen thuis blijft. Je kunt ervoor kiezen om buitenshuis een actieve bezigheid te doen zodat de kinderen even lekker moe worden of je ziet het gewoon niet zitten om de kids thuis zolang bezig te houden, bijvoorbeeld. Je kunt een speurtocht houden in het donker (met begeleiding, uiteraard). Voor ouderen kan een dropping heel spannend zijn  (ook hier zorg je voor begeleiding!). Organiseer een voetbalcompetitie of een basketbalwedstrijd, of geef de kinderen opdrachten die ze binnen een bepaalde tijd moeten uitvoeren. Maar je kunt ook eerst met de kinderen naar de bios gaan, ergens gaan eten, in de avond een workshop ergens doen of misschien zijn er bij jou in de buurt wel andere kinderfeesten mogelijk in de avond. Met z’n allen naar een kinderdisco is uiteraard ook leuk!