Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Oh kom maar eens kijken op een echt Sinterklaas kinderfeestje!


Hallo November, vol regen,donker en somberheid. Maar ook welkom cadeautjes, kaarsjes en niet te vergeten....welkom Sinterklaas!
Want hoe somber en donker het buiten ook is, hoe leuk we het binnen kunnen maken! Hoe leuk is het als jij jouw kinderfeestje om toverd tot een echt Sinterklaas feestje? Hoe je dat doet daar geven we jou de leukste tips voor in dit blog!

Samen een kinderfeestje plannen en organiseren is het allerleukste.

Ga samen met je kind lekker voorbereiden. Onder het genot van een glaasje ranja en wat pepernoten komen jullie gelijk in de stemming.
Kies samen een datum uit en kijk wat de mogelijkheden zijn die voor jullie passend zijn. Vraag ook aan je kind wat hij/zij graag wilt.  Heb je nog geen idee wat mogelijk is? Dan hebben we zo wat ideeen voor je op een rijtje gezet!
 

Sinterklaas thema; het leukste feestje om te decoreren.

Om een leuke sfeer te creeeren op je feestje kan je van alles gebruiken. Wellicht is je huis al versierd voor sinterklaas en zijn pieten. Anders is het super leuk om wat aankleding te maken met je kinderen. Denk aan slingers, aftelkalender of een leuke raamtekening.
Voor het feestje kun je online van alles kopen. Klik maar eens hier.
Hier vind je de leukste bordjes,bekertjes, ballonenen en traktatiezakjes allemaal in het thema Sinterklaas.
Om de tafels gezellig aan te kleden strooi wat strooigoed over de tafel heen en bak heerlijke kruidnoten cake met je kinderen.
 

Wat zijn leuke kinderfeestjes activiteiten?

Na een leuk ontvangst met wat te drinken en iets lekkers is het tijd voor een leuke activiteit. Maar wat kun je nou allemaal doen in dit thema? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
 
Sinterklaas speurtocht
Hoe leuk is het om samen met je vriendjes/vriendinnetjes om een echte sinterklaasspeurtocht te doen! Bij Suus verkopen ze het complete pakket. Je krijgt dan een speciaal filmpje van Piet paolo en gaat op pad om hem te helpen. Onderweg doe je de leukste pietenspelletjes en wie weet verdien jij wel een diploma! Lijkt je dit leuk kijk dan maar eens op de website!
 
Sinterklaasfilm kijken
 
Wat is er leuker om samen met je besties naar de bioscoop te gaan voor de allernieuwste sinterklaasfilm? Bij verschillende bioscopen in heel Nederland zijn ook kinderfeestjes arrangementen.
 
Je kunt dit ook prima thuis doen! Op alle streamingsdiensten (netflix,videoland)  vind je in de periode van sinterklaas genoeg films om te bekijken. Dit is ook leuk om even aan te zetten aan het einde van je feestje terwijl je heerlijk &qout;frietjes&qout; aan het eten bent.
 
Suprises knutsellen voor een creatief feestje.
 
Heb je wat grotere kinderen dan is het leuk om bv samen suprises te maken voor elkaar en een rijm erbij! Zorg hiervoor dat je genoeg knutselmaterialen hebt of verzameld. Denk aan lege dozen,karton, wc rolletjes. Ook is het leuk dat je voor iedereen een klein cadeautje koopt wat dan in de suprise kan. Dan gaat iedereen met een leuk aandenken naar huis. Kan ook bijvoorbeeld een chocolade letter zijn.
 
Ben jij niet heel creatief maar je kids wel, geen probleem. Er zijn ook kant en klare knutselpakketten te koop voor kinderen om suprises te maken. 
 
Op deze website vind je ook allerlei knutselpakketten of knutsel bouwplaten, klik hier.
 
Er is zo ontzettend veel leuks te doen in dit thema, vaak zijn  er ook nog toneel of sint musicals in de theaters bij jou in de buurt. Wie weet kan je de gymzaal in jouw wijk wel afgehuurd worden voor een klein bedrag en kan jij een heus pieten apenkooi op zetten waar de kids de cadeautjes van de ene kant van de gymzaal naar de andere kant moeten brengen. 
 
We hopen dat je geinspireerd bent voor een onvergeetelijk sinterklaas feest!