Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Politie kinderfeestje


Taatuu, taatuu, daar scheuren de politieauto’s langs… Herkenbaar? Dan wordt het tijd voor een politiefeestje dit jaar. Want een echte politiefan vindt het het einde. En zijn of haar gasten waarschijnlijk ook. Met veel spanning, achtervolgingen en natuurlijk gewoon lekker eten, kom je al een heel eind! En politieversieringen zijn zo gekocht.

Blauw, blauw, blauw op jou kinderfeestje

De kleur die bij de politie hoort is blauw. Dus ga voor blauw in huis. Kijk eens of je een verjaardagskist kunt huren met dit thema. Dan heb je meteen leuke verkleedkleren. En vaak ook extra tips om te doen! Anders vraag je of de kinderen in blauw kunnen komen of misschien kan je hier of daar wel aan politiepakken komen. Begin op tijd met vragen op bijvoorbeeld facebook of mensen politieverkleedkleren voor je te leen hebben. Je weet maar nooit!

Langs bij de politie

Natuurlijk zou het tof zijn als je echt bij de politie langs kunt komen. Een brutaal mens heeft de halve wereld, niet waar? Of misschien heb je wel een bekende die bij de politie werkt en die wel langs wil komen! Echter kan je het niet maken

Boeven vangen

Een leuk spelletje wat hierbij past is boeven vangen. Nu kan je dit zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kan gewoon verstoppertje spelen, voor de jongsten, waarbij de boeven dus verstoppen en de zoeker de politie is. Voor de ouderen kan je er meer sensatie in stoppen. De boeven mogen zich verstoppen, maar zich ook gewoon verplaatsen. Dan wordt het dus meer een combinatie van verstoppen en tikkertje spelen. Pas als de boeven getikt zijn, zijn ze gevangen. Maak het moeilijker door twee polities aan te wijzen, zodat deze kunnen samenwerken en de boeven in het nauw kunnen drijven. Dit is vooral leuk om op een groter terrein te spelen, waar goede verstopplekken zitten.

Zakkenrollertje spelen

Een ander leuk spel is zakkenrollertje spelen. Eén iemand wordt stiekem aangewezen als zakkenroller. Niemand anders weet dit. Hij of zij moet stiekem dingen zien te pakken. Wat gepakt mag worden, kan je afspreken. Makkelijk: alles mag. Moeilijk: alleen spullen van de kinderen mogen gepakt worden. De politie mag niet getipt worden. Deze moet echt zelf de zakkenroller zien te betrappen. Duurt het dan te lang, dan kan je hulp aanwijzen!

Wie lost de misdaad op?

Natuurlijk kan je met het politiethema ook leuke spellen doen zoals Cluedo. Maar je kan ook zelf een misdaad bedenken en alle kinderen hier een rol ingeven. Of je legt een zaak voor. Ieder keer geef je een extra aanwijzing. Wie het eerst begrijpt wat er is gebeurd, is winnaar!

Speurtocht

Op internet zijn ze kant-en-klaar te vinden: politiespeurtochten, maar ben je zelf creatief dan kan je deze natuurlijk ook prima zelf maken. Een misdaad, een achtervolging: met aanwijzingen ‘jaag’ je de kinderen de goede kant op en staat er aan het einde niet alleen de misdadiger of het verdwenen kind te wachten, maar ook iets lekkers 😉.

Films kijken

Zeker voor de oudere kinderen is het ook leuk om tussendoor of bijvoorbeeld met het eten een film te zien van Police academy. Oud, maar het blijft leuk!

Musea

Een politiemuseum is uiteraard ook leuk om te bezoeken. Er zijn grotere museums te vinden, maar ook kleine met privécollecties. Die zijn toch ook leuk om te combineren met bijvoorbeeld een etentje onderweg bij de Mac of gewoon lekker thuis en dan nog wat spelletjes doen. Bij het grote PITmuseum in Almere kan je leuke feestjes geven. Niet alleen voor politieliefhebbers, trouwens, maar ook de brandweer en de ambulance zijn van de partij!