Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Pief paf poef: paintballen tijdens kinderfeestjes


aintballen, je hebt er vast al eens over gehoord of misschien heb je het paintballtoneel zelf al eens betreden. Wist je dat je nu ook kunt paintballen tijdens een kinderfeestje? Sterker nog, veel paintballfaciliteiten hebben speciale arrangementen die juist voor kinderen bedoeld zijn. In tegenstelling tot de volwassen variant, hoef je hiervoor geen 18 jaar te zijn, maar mag je je vaak al vanaf je 6e uitleven op het paintballparcours. Uiteraard is alles bij deze paintballfaciliteiten gericht op kinderen. Denk hierbij aan de paintballpistolen, de paintballmunitie en meestal vindt er begeleiding van echte professionals plaats. Ook geïnteresseerd in paintballen tijdens het kinderfeestje van je zoon of dochter? Je leest er hier alles over.
 

De minimumleeftijd bij paintballen

Steeds vaker wordt voor paintballen gekozen als activiteit tijdens het kinderfeestje. Niet voor niets dus, dat je ook in jouw regio uit diverse gelegenheden kunt kiezen om je kind deze geweldige belevenis mee te laten maken. Let hierbij altijd even op de minimumleeftijd die de betreffende paintballaccommodatie hanteert. In sommige gevallen is dit 6 jaar en op andere locaties is 8 jaar de minimumleeftijd. De minimumleeftijd wordt niet zomaar bepaald, dus het verdient onze aanbeveling hier altijd rekening mee te houden. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer het kinderfeestje hierdoor in het water zou vallen.

Verschil tussen paintball en airsoft

Vaak lees je bij paintball gelegenheden ook de mogelijkheid tot het spelen van airsoft. Maar wat is nu het verschil? Dit ligt onder andere in de wapens die gebruikt worden en de munitie. Zo wordt er bij airsoft bijvoorbeeld niet met scherp geschoten maar met biologisch afbreekbare munitie. Dit betekent dat er realistischere replica’s van wapens worden gebruikt. Hierdoor is ook minder bescherming nodig. Wanneer kinderen nog te jong zijn voor paintballen, kan het spelen van airsoft dus mogelijk een prima alternatief zijn. Informeer er eens naar bij de gelegenheden bij jou in de buurt.
 
 

Indoor paintballen

Wie denkt dat paintballen vooral een buitenactiviteit is, heeft het mis. Ook indoor paintballen behoort overal in Nederland tot de mogelijkheid. Ideaal wanneer het slecht weer is, of wanneer je de kinderen nog wat te jong vindt voor een modderterrein. Er is doorgaans zeer veel aandacht besteed aan de aankleding van de indoor paintballaccommodatie. Een speelveld dat voorzien is van bruggen, minihuizen, diverse obstakels en soms zelfs auto’s. Tegelijkertijd zijn er de special effects en de achtergrondgeluiden die het indoor paintballen tot een werkelijk onvergetelijke ervaring maken.

Outdoor paintballen

Gehuld in een camouflagepak, een beschermend gezichtsmasker en met uiteraard een paintballgeweer in de handen, kunnen kinderen zich helemaal uitleven tijdens het outdoor paintballen. Bij deze variant die speciaal gericht is op kinderen, wordt de paintballmunitie minder hard geschoten en reikt het ook iets minder ver. Wel is er vaak net als bij de volwassenen een spelelement aan verbonden. Hierbij kun je onder andere kiezen voor het laten uitvoeren van opdrachten op diverse speelterreinen. Bij outdoor paintballen voor kinderen is bovendien vaak een paintballinstructeur aanwezig. Hij of zij zal de kinderen wegwijs maken tijdens deze bovenal sportieve activiteit.