Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Organiseer eens een kookfeestje!


Is jouw kind gek op kokkerellen? Dan is het natuurlijk geweldig om hem of haar te verrassen met een leuk kookfeestje. Ieder kind vindt het leuk om te koken, zeker als het gerecht heel lekker is of er heel bijzonder uit ziet. Samen koken en iets lekkers maken is niet alleen gezellig, het is natuurlijk ook heel leerzaam. Hoe oud je kind ook is, er valt altijd wel iets te bedenken wat past bij de leeftijd van de kinderen die op het feestje komen. Tijdens een kookfeestje hoef je natuurlijk niet per se te koken. Je kunt er ook voor kiezen iets lekkers te bakken in de oven. Cupcakes bijvoorbeeld, maar ook lasagne, pizza, tapas, verzin het zelf maar! Vind je allebei nog een beetje te gevaarlijk voor de allerkleinsten? Dan is er genoeg te verzinnen waar geen vuur of hitte aan te pas komt!
 

Een kookfeestje voor de allerkleinsten

Heb je een jarige kleuter die het fantastisch vindt om lekkere dingen te maken, dan weet je vast wel uit ervaring dat dat helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Voor hen is het al geweldig als ze een recept mogen volgen, ingrediënten mogen wegen en lekker mogen mixen in een kom. Misschien vind je het voor deze kinderen wel heel leuk om een picknick te bereiden met kleine zelfgemaakte hapjes, zoet en hartig. Of misschien laat jij hen lekker kliederen met deeg en vormpjes om heerlijke koekjes te maken die jij in de oven stopt. Wat je ook verzint, voorkleuters is het één groot festijn om te experimenteren met het bereiden van eten. Altijd een succes!

Een kookfeestje voor wat grotere kinderen

Voor de wat grotere kinderen biedt een kookfeestje natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden. Ga je koken, bakken, wordt het zoet of hartig, wordt het avondeten of een toetje, een lunch of misschien wel iets bij de koffie? Waar je ook voor kiest, ieder kind zal het geweldig vinden iets te maken dat echt lekker smaakt en er heerlijk uitziet. Natuurlijk eten de feestvierders het resultaat ook samen op! Wat dacht je van pasta met een groentespies en een heerlijk zelfgemaakt dessert toe? Of ga je voor een high tea party met kleine zoete en hartige hapjes die aan het eind van het feestje opgepeuzeld mogen worden? Wat het ook wordt, het wordt sowieso heel gezellig!

Een kookfeest voor grote kinderen

Zijn de kinderen op het te vieren kookfeest echt al wat groter? Misschien vinden ze het dan wel leuk om aan de hand van diverse ingrediënten zelf een menu samen te stellen. Laat hen kiezen tussen drie groenten, pasta, rijst of aardappelen en laat hen zelf een toetje verzinnen. Ze komen er vast wel uit met een goed kookboek! Wil je er echt een superparty van maken, nodig dan de ouders van de kinderen aan het eind van het feest uit om te blijven eten. Zo kunnen de kinderen voor hun ouders koken en creëren ze samen een echt restaurant! Natuurlijk wordt dan ook de tafel mooi gedekt en mogen de kinderen de gerechten zelf serveren. Dat wordt gegarandeerd een vrolijk etentje!

Een georganiseerd kookfeest

Vind je een kookfeest thuis organiseren veel te veel gedoe of heb je meer kinderen uitgenodigd dan je thuis met goed fatsoen kwijt kunt? Dan is het natuurlijk ook een geweldig idee om naar een kookstudio te gaan en de kinderen daar lekker te laten kokkerellen. Zo kun je zelf heerlijk toekijken en heb je naderhand geen vieze boel thuis. Er zijn ontzettend veel leuke mogelijkheden om een kant en klaar georganiseerd kookfeest te boeken, overal in Nederland. Bekijk de mogelijkheden op onze site en laat je kind(eren) genieten van een fantastisch kookfeestje. Veel plezier!