Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Organiseer eens een circusfeestje


Wil je graag een keer een echt origineel kinderfeestje organiseren? Dan is een circusfeestje echt een geweldig idee. Hoe je dat regelt hangt helemaal af van jou. Je kunt natuurlijk zelf een heel programma in elkaar zetten waarbij kinderen kunnen leren jongleren, balanceren, goochelen of acrobatische kunsten kunnen uitvoeren. Heb je geen tijd of zin om iets te organiseren of denk je dat je dat niet kunt, dan is het natuurlijk ook ontzettend leuk om een circusworkshop te regelen inclusief attributen. Hoe je het feestje ook gaat organiseren, één ding is zeker: de kinderen zullen zich fantastisch amuseren en thuis de mooiste verhalen vertellen of trucs nadoen. En jouw kind heeft een kinderfeest beleefd dat het nooit meer zal vergeten.
 

Zelf een circusfeestje organiseren

Als je het leuk vindt om zelf een circusfeestje te organiseren zijn er veel verschillende manieren om dat te doen. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld een aantal leuke jongleer technieken leren of hen leren balanceren of goochelen. Ook ballon figuren vouwen, acrobatiek of oefenen met een diabolo zijn altijd favoriet op een circusfeestje. Je kunt ook besluiten de kinderen in groepjes van twee te verdelen en hen een leuke act laten instuderen. Aan het eind van de middag kunnen ze dan een voorstelling geven voor de papa’s en mama’s die hen komen ophalen. Zijn de kinderen nog wat kleiner? Dan is schminken, circus spelletjes doen en bijvoorbeeld een clown regelen ook ontzettend leuk.

Laat de kinderen een eigen circus programma verzorgen

Wil je de kinderen graag een heuse voorstelling laten geven? Dan moet er van alles en nog wat geregeld worden. Natuurlijk komt er een circusdirecteur, worden er kaartjes uitgegeven en wordt er een mooie poster gemaakt. De clown, acrobaat, goochelaar en leeuwentemmer mét leeuw en misschien nog wel meer artiesten studeren een leuke act in die aan het eind van de middag wordt gepresenteerd. Het leukst is om de kinderen zelf te laten verzinnen wat ze het liefst willen doen. Want waar de één fantastisch is in balanceren, is de ander weer een kei in de clown spelen of een mooie poster maken.
 
 

Bij welke leeftijd past een circusfeestje?

Een circusfeestje past natuurlijk bij elke leeftijd, maar het is wel belangrijk te bedenken dat kleinere kinderen nog niet de juiste hand oog coördinatie hebben om lastige acts uit te kunnen voeren. Pas daarom de moeilijkheidsgraad en de snelheid aan op de leeftijd van de kinderen op het kinderfeestje en zorg er voor dat ze het niveau allemaal gemakkelijk aankunnen. Zo ben je er zeker van dat frustratie of desinteresse de kop niet opsteken en heeft iedereen het naar zijn zin. Organiseer je een kinderfeest voor grotere kinderen of tieners? Die vinden het juist fantastisch een echt lastige truc uit te voeren.
 
 

Een circusfeestje laten organiseren door een kindercircus

Natuurlijk is het ook een geweldig idee om een leuk circusfeest of een te gekke circusworkshop te laten organiseren door een organisatie die diverse attributen heeft om iedereen aan het werk te zetten. Vaak kun je kiezen uit diverse mogelijkheden en leeftijden, zodat je zeker weet dat ook dan je feestje geslaagd zal zijn. De kosten voor het laten organiseren van een circusfeestje zijn over het algemeen heel schappelijk en je weet zeker dat je kwaliteit in huis haalt.
 
 

Hooggeëerd publiek: het circusfeestje thuis

Het circus, wie droomt er niet van? Vandaag de dag kun je voor je zoon of dochter een heus circusfeest bij je thuis organiseren. Een spectaculair themafeestje waar nog erg lang over wordt nagepraat. Op Kinderfeestjes.nl lees je alles over de mogelijkheden in jouw provincie. Zo kun je diverse soorten circusentertainment inhuren, zoals clowns, acrobaten, goochelaars en uiteraard circusdieren. Hierbij kun je ervoor kiezen om de kinderen een spannende show voor te schotelen, of ze zelf de circuspiste te laten betreden. Vooral de wat oudere kinderen vinden het erg leuk om onder begeleiding van ervaren circusartiesten de fijne kneepjes van het vak te leren. Aan het einde van het kinderfeestje zijn zij dan de sterren in een eigen bedachte circusshow. Wil je ook een circusfeestje geven? We geven je hier wat handige tips.
 
 

Een feestelijke uitnodiging

Wanneer je hebt besloten een circuskinderfeest te organiseren voor de verjaardag van je zoon of dochter, dan begint dit natuurlijk met de uitnodiging. Kies bijvoorbeeld voor een dubbele kaart waarin je je zoon of dochter zelf de tekeningen laat maken. Clowns, tijgers, olifanten, acrobaten, noem maar op. Zodra de jonge gastheer of gastdame klaar is, doe je de kaarten met wat confetti in de enveloppen. Supertrots zal je kind deze uitnodigingen vervolgens uitdelen aan vriendjes en vriendinnetjes.

De circustent

Geen circus zonder een tent en het is daarom belangrijk hier de nodige aandacht aan te besteden. Het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het circusfeestje. Je kunt er voor kiezen een circustent te huren, of zelf bijvoorbeeld de garage tot circustent om te bouwen. Gebruik hiervoor grote kleden of gordijnen en drapeer deze bij de ingang en aan de wanden van de garage. Zorg ervoor dat het een geheel lijkt, zodat de kinderen zich echt in een circus wanen. Is je kind jarig middenin de zomer? Dan kun je er onder meer voor kiezen om diverse tenten op te stellen in de tuin. Ook hierbij is het belangrijk om dezelfde kleuren te gebruiken.
 
 

Circusvoorstelling- of activiteiten

Zoals genoemd, kun je ervoor kiezen om een circusvoorstelling in te huren voor het kinderfeestje. Vooral voor jongere kinderen is dit vaak al spannend genoeg. Ook bij jou in de buurt kun je professionele entertainment inhuren voor een wervelende circusvoorstelling bij je thuis. Is je kind al wat ouder? Dan is het leuk om de kinderen zelf een circusshow te laten bedenken. Ook hiervoor kun je ervaren circusartiesten inhuren. Zij leggen de kinderen dan uit hoe ze moeten jongleren, hoe ze trucs met een diabolo kunnen doen, hoe ze moeten goochelen en nog veel meer.
 
 

Clownstaart, popcorn en hotdogs

Een clown is vaak het eerste waar kinderen aan denken bij een circus. Een verjaardagstaart in de vorm van een clown serveren is dus een aanrader. Daarnaast zijn popcorn en hotdogs natuurlijk onlosmakelijk met de circusbeleving verbonden. Huur eventueel een popcornmachine voor de juiste sfeer en laat de kinderen zelf een eigen popcornzak in elkaar knutselen. Deze kunnen ze met popcorn vullen en smullen maar.
 
Heb je er al zin in? We wensen je veel plezier met je circusfeestje!