Page content

article content

Onvergetelijke meisjesfeestjes

Hoewel veel kinderpartijtjes natuurlijk geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes, zijn er ook talloze mogelijkheden voor typische meisjesfeestjes. Afhankelijk van waar de voorkeur van je dochter naar uit gaat kun je kiezen uit beautythema’s en workshops cupcakes maken. Of wat te denken van zeepkettingen in elkaar knutselen of een prinsessenfeestje? Ook bij jou in de regio kun je te kust en te keur aan tal van leuke meisjesfeestjes die gegarandeerd een onvergetelijke ervaring met zich meebrengen. We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Het magische prinsessenthema

Veel meisjes wanen zich graag een prinsesje. Door een kinderfeestje te geven met het prinsessenthema laat je haar hartje dan ook zeker sneller kloppen. Vier je thuis het kinderfeestje? Kleed dan de kamer feestelijk aan, bij voorkeur met veel roze zoals ballonnen en slingers. Verander de kamer in een magische balzaal of een prinsessenpaleisje en voeg accenten toe zoals kroontjes. Daarbij kun je ervoor kiezen de genodigde dametjes verkleed en al uit te nodigen, of tijdens het feestje een verkleedpartij te houden. Uiteraard serveer je roze taart die volgens royal etiquette met mesje en vorkje gegeten gaat worden. Qua activiteit kun je de prinsesjes hun eigen kroontje laten maken. Gegarandeerd succesvol.

prinsessenfeestje

Hun eigen beautysalon

Ook het beautythema kan op veel enthousiasme rekenen bij een kinderfeestje voor meisjes. Je tovert je kamer om tot een schoonheidssalon, je schaft kindermake-up aan en je hebt al een groot deel geregeld. Zodra de cadeautjes zijn uitgepakt en alle dametjes van de taart hebben gesmuld kan de activiteit beginnen. Afhankelijk van het aantal kinderen kun je ervoor kiezen om de groep in tweeën op te splitsen. De ene helft begint met het opmaken van de anderen en nadat ze gereed zijn wordt er gewisseld. Uiteraard mag het lakken van de nageltjes niet ontbreken. Kies voor kindernagellak met glitter en opvallende kleurtjes want daar zijn de kleine dames dol op.

Taarten en cupcakes maken

Al snoepend van de ingrediënten houden kinderen zich letterlijk en figuurlijk heerlijk bezig met het maken van taarten en cupcakes. Ook hierin kun je voor een typisch meisjesthema kiezen. Wat bijvoorbeeld te denken van een prinsessentaart of roze cupcakes met hartjes en eetbaar glitter? Een fantastische invulling van ieder meisjesfeest. Dit kun je uiteraard thuis doen, maar er zijn ook diverse gelegenheden in jouw regio waar de dametjes onder begeleiding hun bakkunsten kunnen vertonen. Ze leren hier hoe ze een boltaartje magisch kunnen omvormen tot de prinses uit hun dromen. Het eindresultaat wordt hierbij vaak in een echte taartdoos mee naar huis gegeven.

cupcake workshop

Tip: let op de leeftijd

Bij de meeste kinderfeestjes op locatie wordt een leeftijdsindicatie gegeven. Deze indicatie kun je ook het beste hanteren wanneer je thuis een meisjesfeestje organiseert. Zo is een prinsessenfeestje geschikt voor meisjes vanaf 5 jaar. Voor een kinderfeestje met een beautythema en workshops voor het maken van taarten en cupcakes moeten de dametjes vaak wat ouder zijn. Controleer voor de zekerheid ook tot welke leeftijd het themafeestje geschikt is. Daarmee voorkom je teleurstelling.

Gouden tips voor een geslaagd kinderfeestje

Comment Section

0 reacties op “Onvergetelijke meisjesfeestjes

Plaats een reactie