Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Onvergetelijke meisjesfeestjes


Hoewel veel kinderpartijtjes natuurlijk geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes, zijn er ook talloze mogelijkheden voor typische meisjesfeestjes. Afhankelijk van waar de voorkeur van je dochter naar uit gaat kun je kiezen uit beautythema’s en workshops cupcakes maken. Of wat te denken van zeepkettingen in elkaar knutselen of een prinsessenfeestje? Ook bij jou in de regio kun je te kust en te keur aan tal van leuke meisjesfeestjes die gegarandeerd een onvergetelijke ervaring met zich meebrengen. We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet.
 
 

Het magische prinsessenthema

Veel meisjes wanen zich graag een prinsesje. Door een kinderfeestje te geven met het prinsessenthema laat je haar hartje dan ook zeker sneller kloppen. Vier je thuis het kinderfeestje? Kleed dan de kamer feestelijk aan, bij voorkeur met veel roze zoals ballonnen en slingers. Verander de kamer in een magische balzaal of een prinsessenpaleisje en voeg accenten toe zoals kroontjes. Daarbij kun je ervoor kiezen de genodigde dametjes verkleed en al uit te nodigen, of tijdens het feestje een verkleedpartij te houden. Uiteraard serveer je roze taart die volgens royal etiquette met mesje en vorkje gegeten gaat worden. Qua activiteit kun je de prinsesjes hun eigen kroontje laten maken. Gegarandeerd succesvol.

Hun eigen beautysalon

Ook het beautythema kan op veel enthousiasme rekenen bij een kinderfeestje voor meisjes. Je tovert je kamer om tot een schoonheidssalon, je schaft kindermake-up aan en je hebt al een groot deel geregeld. Zodra de cadeautjes zijn uitgepakt en alle dametjes van de taart hebben gesmuld kan de activiteit beginnen. Afhankelijk van het aantal kinderen kun je ervoor kiezen om de groep in tweeën op te splitsen. De ene helft begint met het opmaken van de anderen en nadat ze gereed zijn wordt er gewisseld. Uiteraard mag het lakken van de nageltjes niet ontbreken. Kies voor kindernagellak met glitter en opvallende kleurtjes want daar zijn de kleine dames dol op.
 
 

Taarten en cupcakes maken

Al snoepend van de ingrediënten houden kinderen zich letterlijk en figuurlijk heerlijk bezig met het maken van taarten en cupcakes. Ook hierin kun je voor een typisch meisjesthema kiezen. Wat bijvoorbeeld te denken van een prinsessentaart of roze cupcakes met hartjes en eetbaar glitter? Een fantastische invulling van ieder meisjesfeest. Dit kun je uiteraard thuis doen, maar er zijn ook diverse gelegenheden in jouw regio waar de dametjes onder begeleiding hun bakkunsten kunnen vertonen. Ze leren hier hoe ze een boltaartje magisch kunnen omvormen tot de prinses uit hun dromen. Het eindresultaat wordt hierbij vaak in een echte taartdoos mee naar huis gegeven. Tip: let op de leeftijd. Bij de meeste kinderfeestjes op locatie wordt een leeftijdsindicatie gegeven. Deze indicatie kun je ook het beste hanteren wanneer je thuis een meisjesfeestje organiseert. Zo is een prinsessenfeestje geschikt voor meisjes vanaf 5 jaar. Voor een kinderfeestje met een beautythema en workshops voor het maken van taarten en cupcakes moeten de dametjes vaak wat ouder zijn. Controleer voor de zekerheid ook tot welke leeftijd het themafeestje geschikt is. Daarmee voorkom je teleurstelling.

Creatief meidenfeest

Veel meiden vinden het heerlijk om sieraden te maken of andere leuke frutsels. Dus waarom zou je op een kinderfeestje hier niet mee aan de slag gaan? Zeker voor de oudere meisjes is een workshop ontzettend leuk om te doen. Voor jongere kinderen is de concentratieboog nog een stuk korter, waardoor meer afwisseling en lekker kunnen bewegen beter is. Maar dan kan je natuurlijk wel kiezen voor een eenvoudig werkje dat snel gemaakt is. Laat je inspireren door talloze ideeënsites op internet of blader creatieve tijdschriften door. Ben je zelf niet zo creatief onderlegd? Op veel plekken worden er workshops voor kinderfeestjes georganiseerd.
 
 

Keuze genoeg voor een creatief meidenfeest

Natuurlijk gaat het er vooral om dat de jarige jet het naar haar zin heeft. Doe dus een activiteit dat zij graag wil. De keuze is enorm op creatief gebied. Zoek samen naar een leuke bezigheid. Vaak vinden oudere kinderen het ook leuk om mee te helpen aan de voorbereidingen. Bedenk samen hoe je het wilt laten plaats vinden. Gewoon in de huiskamer of ga je met mooi weer aan een tafel in de tuin zitten? Zorg voor pauzes en vergeet tussen door niet even lekker iets te drinken. Hier een paar ideetjes wat je zou kunnen gaan doen.
 
 

Sieraden maken

Een ketting maken met kralen, bedeltjes en andere leuke spulletjes is succes verzekerd. Zorg dat je alle onderdelen hebt. Denk daarbij niet alleen aan de spulletjes voor de kettinkjes maar ook aan goed gereedschap om bijvoorbeeld de ringetjes te kunnen buigen. Een vriendschapsarmbandje vlechten is een ander leuk idee. Hiervoor heb je duidelijk minder spullen nodig. Je kunt meerdere patronen neer leggen, zodat de meiden zelf kunnen kiezen. De één is misschien al een expert hierin, terwijl de ander het nog nooit gedaan heeft. Koop garen in vrolijke kleuren. Ook kleine kraaltjes of lettertjes zijn leuk om in een gevlochten armband te verwerken.

Een sleutelhanger of gelukspoppetje

Haken zal lang niet ieder meisje kunnen, maar met een beetje geduld, hulp en een eenvoudig patroontje zal het zeker gaan lukken! Met vilt kan je deze leuke attributen ook maken. Dan komt het vooral op knip- en plakwerk neer. Dat zal iedereen toch kunnen. Leg ter inspiratie voorbeelden neer of koop pakketjes waar alles al in zit, ook de patronen.
 
 

Een eenvoudig werkje voor de kleintjes

Een armbandje maken met grotere kralen is een leuk werkje, wat ook nog eens een mooi resultaat geeft. De kinderen gaan naar huis met hun eigen mooie armband! En toch zijn ze er niet lang mee bezig, zodat de concentratie goed vol te houden is. Tussen leuke actieve spelletjes door, is dit een rustig momentje met een mooi eindproduct. Je kunt ook zelf al zorgen voor uitgeknipte stukjes vilt, die de kinderen alleen nog maar op elkaar hoeven te plakken. Een uiltje bijvoorbeeld. Knip de vorm van het uiltje uit en alle overige onderdelen, zoals vleugeltjes, snaveltje, oogjes e.d. Bevestig een ringetje door het vilt en maak er een sleutelhanger van. Op internet zijn genoeg leuke afbeeldingen te vinden die je als voorbeeld kunt gebruiken.
 
 

Een  workshop laten geven

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om naar een andere locatie te gaan waar bijvoorbeeld workshops sieraden maken gegeven worden. Een groot voordeel is dat alles daar al voor handen is en er begeleiding is, wat een uitkomst kan zijn als je zelf minder creatief bent. Vaak hebben deze workshops leuke varianten, zodat je iets origineels kunt maken. Overigens zijn er ook aanbieders van workshops die naar jou thuis toe komen! Natuurlijk is het aanbod heel divers. Want wat dacht je van een workshop t-shirt schilderen, graffiti spuiten of iets moois boetseren. Met een beetje zoeken vind je vast iets wat jouw meisje het einde vindt!