Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Minion feestje vieren


Is je kind ook zo gek op die gele, lieve wezentjes? Dan is een Minonfeestje echt een leuk idee, maar hoe begin je daaraan? Wij geven je de leukste Miniontips!
 

Minion decoratie

 
Als je een Minionfeestje voor je kind gaat organiseren, dan heb je geluk, want tegenwoordig zijn de Minions zo populair dat er heel wat feestspullen van te koop zijn. Denk maar aan Minion bordjes, bekertjes, slingers, vlaggetjes, posters, T-shirts enzovoort.
 
Als je erg creatief bent of wat geld wilt uitsparen, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de decoratie zelf te maken. Werk voornamelijk met de kleuren geel en blauw.
 
Neem gele bekertjes en teken of plak er Minion oogjes op (je vindt deze op het internet). Doe hetzelfde met de gele ballonnen, tafeldoek, en eventueel ook de T-shirts.
 
Je kunt jezelf en de kinderen geel schilderen om in het thema te passen. Je kunt de kinderen eventueel vragen om een jeansbroek aan te doen of een leuke jeansoveral zoals de echte Minions dragen!
 

Minionhapjes

 
Tegenwoordig zijn er heel wat Minionkoekjes en -snoepjes te vinden en deze kan je gebruiken voor het feestje, maar je kan de hapjes natuurlijk ook zelf maken!
 
Op een Minionfeestje kunnen bananas natuurlijk niet ontbreken. Deze kun je omtoveren tot echte Minions. Daarnaast kan je Minionbekertjes gebruiken om te vullen met popcorn of snoep.
 
Probeer zoveel mogelijk met de kleuren blauw en geel te werken voor het leukste effect. Vanillepudding met Minion-oogjes in chocoladesaus of kleine Minioncupcakes zijn ook altijd een leuk idee!

De leukste Minionspelletjes

 
Het feest is niet compleet zonder de allerleukste Minionspelletjes. Je hoeft het jezelf daarom niet altijd moeilijk te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een Minionquiz of een Minionbingo spelen, dat laatste kan je gratis afprinten van het internet.
 
Daarnaast kan je ook kiezen voor een knutselactiviteit zoals een eigen Minion T-shirt maken of eigen Minion mannetjes uit klei. Hieronder vind je nog meer Minion-spelideeën!
 

Prik de Minion

 
Hiervoor maak je een grote Minion uit papier, maak ook een paar extra Minion ogen. Plak de grote Minion tegen de muur. Blinddoek de kindjes één voor één en laat ze het oog op de Minion plakken (zorg er wel voor dat je plakband of pritt aan de achterzijde van het oog doet). Dit spel is voornamelijk erg leuk voor kleinere kinderen!
 

Minion bowlen of ringwerpen

 
Voor zowel het bowlen als ringwerpen heb je een paar lege pet flessen nodig. Deze flessen tover je om tot Minions en doen daarna dienst als kegels. Wie slaagt er in om al de Minions om te kegelen?
Je kunt dit moeilijker maken door de flessen te vullen met wat zand.
 
Voor het ringwerpen heb je dus een ring nodig die past rond de flessen die je gebruikt, je kunt dezelfde flessen gebruiken als bij het bowlen. De bedoeling is hier dus dat de kinderen de ringen rond de flessen kunnen krijgen.