Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Met jouw kinderfeestje naar de film


Maar jij vindt het wat kaal, alleen maar de bios in. Dat kan ook anders. Toch naar de film, maar daar omheen nog iets doen, zodat het minder “kaal” is, maar de film toch gezien wordt.
 
 

Uiteraard gaan we eten

Natuurlijk kan je voor of na de film lekker eten. Je kunt ervoor kiezen om dit dan in een uitgebreidere vorm te doen. Gourmetten, bijvoorbeeld, als de kinderen wat ouder zijn. Of pannenkoeken eten en de gasten zelf hun pannenkoek laten versieren met lekkere dingetjes zoals rozijntjes, smarties, slagroom of een gezichtje maken met stroop en poedersuiker. Zijn het echte lekkerbekken, dan kan je ook kiezen voor een zogenaamd diner met meerdere gangen. Een soepje vooraf, pizzapuntjes als hoofdgerecht en ijs als dessert. Uiteraard met mooie menukaarten (die ze ook nog eventueel zelf kunnen maken).
 
 

Een speurtocht naar de bios

Is het mogelijk om te wandelen of te fietsen naar de bioscoop, dan zou je hier een speurtocht of een puzzelrit van kunnen maken. Helemaal leuk als de aanwijzingen ook iets te maken hebben met de film. Hang figuurtjes uit de film aan takken van bomen of let op bestaande voorwerpen die er iets mee te maken hebben, die ze moeten zien te ontdekken bij de puzzelrit.

Disco toe

Is de jeugd al ouder en ga je in de avond naar de bioscoop? Plak er dan nog een uurtje dansen in de huiskamer aan vast. Uiteraard met lekkere hapjes en drankjes én de beste dansmuziek van nu. Een playlist maken is een goed idee als je naar de muziek verder niet om wil hoeven kijken. Natuurlijk mag de jarige dat ook zelf van tevoren doen. Hij of zij weet immers een stuk beter wat zijn of haar vrienden en vriendinnen aan muziek kunnen waarderen.
 
 

Slaapfeestje

Na de bios gezellig blijven slapen. Met elkaar op één kamer, slaapzakken uitrollen en heerlijk nakletsen over de film. Gezelligheid kent geen tijd, dus voor deze keer mogen ze doorpraten tot ze vanzelf in slaap vallen. Met kussengevecht uiteraard.
 
 

Nog even uitrazen in het park

Na twee uur stil zitten is het heerlijk voor de kinderen om te mogen rennen en vliegen. Stop bij het park en neem een bal mee. Potje voetbal of gewoon even tikkertje spelen. Misschien is er wel een speeltuin in de buurt? Neem wat te drinken mee en laat de kleintjes nog even heerlijk samen spelen voor ze weer naar huis gebracht worden. Je kunt er natuurlijk ook een picknick aan vastplakken.
 
 

Een partijtje bij de bios

Bioscopen hebben vaak arrangementen voor verjaardagspartijtjes. Meestal zit er dan voor ieder kind een box bij met drinken, popcorn of ander lekkers. Sommige bioscopen doen meer. Ze bieden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid aan om te eten bij een zaak in de buurt van de bios. Maar er zijn er ook met nog veel uitgebreidere arrangementen. Eerst ergens schat zoeken en daarna naar de film, om maar even een voorbeeld te noemen. Wil je meer dan alleen een film? Dan kan je dus ook de bioscopen bij jou in de buurt eens bekijken op internet en zo leuke mogelijkheden tegenkomen die deze bedrijven voor kinderfeestjes aanbieden!