Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logeerfeestje, de droom van elk kind


Als een kind ongeveer tien jaar is, vind hij of zij het geweldig om een logeerfeestje te geven. Veel ouders zien daar tegenop, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Op deze leeftijd kunnen kinderen al veel zelf en als je wat leuke activiteiten naast het logeren bedenkt, hoef je als ouder niet veel te doen.

Cadeautjes

Bij een feestje horen natuurlijk ook cadeautjes. Zodra de feestvarkens allemaal gearriveerd zijn, is het leuk om hiermee te beginnen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de cadeautjes op de traditionele manier uit te laten pakken, maar het is vaak lastig om te bepalen wie als eerste het cadeautje mag geven. Dit kan echter heel eenvoudig opgelost worden: Maak kleine briefjes met daarop de namen van de kinderen die op het feestje komen. Rol deze briefjes op en stop ze een voor een in een ballon. Blaas de ballonnen dan op en knoop ze dicht. De jarige mag dan een voor een de ballonnen kapot prikken en wiens naam op het briefje in de ballon staat, mag dan zijn of haar pakje geven. Een andere leuke manier is om de cadeautjes te verstoppen. De jarige mag de cadeautjes dan gaan zoeken. Als het moeilijk is, kan je er voor kiezen om het spelletje "warm, koud" te gebruiken. Tijdens het uitpakken van de cadeautjes kan je wat lekkers te snoepen (bijvoorbeeld soesjes of mini tompouces) op tafel zetten en wat ranja.

Zwemmen

Het is natuurlijk fijn als de kinderen wat moe worden, zodat ze goed zullen slapen, zodat de ouders en eventuele broertjes en zusjes van de jarige ook nog kunnen slapen, zonder dat zij de hele nacht wakker gehouden worden. Daarom is het aan te raden om een activiteit te gaan doen waar de kinderen moe van worden. Zwemmen is zo'n activiteit. In het zwembad is het vaak warm en daar worden kinderen vaak al wat loom van. Na een paar uur zwemmen, zullen ze al wat moe zijn.

Film kijken

Als jullie weer thuis zijn, kunnen jullie nog even een film kijken en natuurlijk mag de popcorn dan niet ontbreken. Je zult merken dat er al veel oogjes bijna dicht gaan vallen.

Naar bed

Bij veel kinderfeestjes wordt er aan het einde van het feestje een snoepzakje mee naar huis gegeven. Bij een slaapfeestje is het leuk om een passend cadeautje te geven. Een slaapmaskertje is een leuk cadeautje om te geven. Het is leuk om dit te geven als de kinderen moeten gaan slapen. Uiteraard mag er nog wel even gekletst worden als ze in bed liggen.

Ontbijt

Bij een feestje hoort natuurlijk lekker eten. Dus als iedereen wakker is, kan je een lekker ontbijt serveren. Dit kunnen broodjes met lekker beleg zijn, maar worstenbroodjes, pannenkoekjes of donuts gaan er ook zeker in.

Veel plezier!