Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kom je op mijn feestje?


Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om je vriendjes en vriendinnetjes middels een uitnodiging voor je kinderfeestje uit te nodigen. Trots deelde je de kaarten dan uit in de klas en glunderend wachtte je de uitgelaten reacties af. Iedereen wilde weten wat ze dan gingen doen. Maar dat moest nog even een verrassing blijven!
 

Uitnodiging uitdelen in de klas?

 
Inmiddels behoort dit tot een stukje nostalgie en jeugdsentiment. Op steeds meer scholen is het not done om een uitnodiging voor een kinderfeestje in de klas uit te delen. Dat zou niet leuk zijn voor de kinderen die geen uitnodiging krijgen. Daar valt wat voor te zeggen.
 

Teleurstelling voor niet-uitgenodigde kindjes

Anderzijds, hoort teleurstelling ook niet bij het leven en is dat ook niet een wezenlijk onderdeel van het groter en ouder worden?
Daarnaast zullen de kinderen die geen uitnodiging kregen, toch wel lucht krijgen van het betreffende kinderfeestje. Want kinderen hebben het er onderling in de klas gewoon over. Hoe dan ook, de meningen hierover zijn verdeeld.
 

Uitnodigen op de ouderwetse manier

Wat is dan de juiste manier? Je zou kunnen overwegen om de kinderen die je wilt uitnodigen op het schoolplein een uitnodiging toe te stoppen. Of je doet het lekker ouderwets...
 

Ouderwets via de post

Voor de afwisseling is het misschien ook weleens leuk om een uitnodiging ouderwets via de post te sturen. Een leuke activiteit om samen met je kind te doorlopen en ook een leuke manier om je kind kennis te laten maken met het versturen van post. Want dat gaat tegenwoordig veelal via e-mail of digitaal. Wat is een postzegel? Hoe lang duurt het voor de uitnodiging aankomt? Leuk om samen met je kind te onderzoeken!
 

Postbode spelen

Of je speelt samen met je kind postbode en gaat de kaarten persoonlijk bezorgen. Ofwel je deponeert ze in de brievenbus of je belt eventjes aan.

Feestjesuitnodiging digitaal versturen

Doe je het liever op de moderne manier? Daar zijn natuurlijk ook manieren voor! Denk aan het versturen van de uitnodiging via een e-mail. Dat kan uiteraard gewoon in een kale mail, maar je kunt er ook voor kiezen om een leuke digitale kaart te ontwerpen.
 

Berichtje naar ouders via WhatsApp

Naast e-mailen, kun je er ook voor kiezen om je uitnodiging middels een hip berichtje met de mobiel te versturen via WhatsApp. Voor het gemak zou je dan een heuse groep aan kunnen maken, zodat je in direct contact staat met de genodigden. Op deze wijze kun je de ouders van de uitgenodigde kinderen via berichtjes en eventueel foto’s tijdens het feestje zelf, ook nog op de hoogte houden. Best leuk!
 

Succes verzekerd!

Voor deze manieren is het wel een vereiste dat je de e-mail adressen, huisadressen van de genodigden hebt - of de mobiele nummers van de ouders. Daar is vast wel ergens een klassenlijst voor te vinden. Veel plezier met het uitdelen van je uitnodigingen!