Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Klimmen en klauteren op een kinderfeestje


Dat de kinderen graag klimmen en klauteren zal iedereen beamen. . Dus waarom zou je daar geen gebruik van maken en gaan voor een echt klimpartijtje als jouw kind zijn verjaardag viert? En dan bedoelen we natuurlijk niet het klauteren over jouw tafels en banken (waar ze vast ook de lol wel van in zien…), maar we stappen in een auto en rijden snel, voordat jouw meubilair het begeeft , naar een echt klimpark. Succes verzekerd met die heerlijke klimapen! Maar het ene klimmen is het andere nog niet. Dus lees snel verder over de diverse mogelijkheden!
 
 

Klimpark

Ze zijn behoorlijk populair en inmiddels vind je ze op heel veel plekken in ons land: klimparken. In de hoogte, meestal tussen de bomen, zijn prachtige parcoursen uitgezet, waarbij de klimmers dus op zeer veel verschillende manieren zich voortbewegen tussen de bomen. Van plateau naar plateau. Of juist naar een steeds hoger deel van het bos en dan bijvoorbeeld abseilen! Over een koord lopen, boomstammen die in de lucht bungelen of slalommend langs palen: het kan allemaal voorkomen. Meestal zit er ook wel een tokkelbaan bij. Natuurlijk heeft ieder park of klimbos zijn eigen specialiteiten. Er zijn vaak verschillende niveaus, die soms ook met de lengte van de deelnemers te maken hebben. Let dus even goed op of jouw deelnemertjes wel allemaal mee mogen doen! Er zijn trouwens ook enkele klimparken binnen, dus het hele jaar door zou  het moeten kunnen. Hou er wel rekening mee dat bij nat weer de parken kunnen sluiten voor de veiligheid!
 
 

Klimwand

Een klimwand is een heel ander verhaal. Dit komt meer in de buurt van het echte bergbeklimmen. Langs de wand naar boven klauteren, uiteraard gezekerd, en de keuze hebben uit meerdere niveaus. Veel klimwanden bieden leuke feestjes aan waarbij de kinderen les krijgen, een certificaat meekrijgen en er ook gezellig gegeten kan worden. Tot grote hoogte kunnen klimmen is spannend. Dus voor de echte durfals is dit een kinderfeestje om nooit te vergeten. Klimwanden zitten vaak binnen en daardoor ben je dus niet afhankelijk van het weer. Ook hier worden leeftijdsgrenzen aangehouden, wat per vestiging kan verschillen. En hoewel de klimwanden voor de leek hetzelfde lijken..ook hier kunnen ander uitdagingen in zitten, waarbij sommige aanbieders ook nog extra’s hebben voor de kinderen. Een speurtocht of door spleten klimmen…

Klimmen voor de kleintjes

Wel zin gekregen in een klauteravontuur, maar heb je erg jonge kinderen op het feestje? Waarom zou je niet iets leuks verzinnen in de tuin of in een park? Zet lage obstakels neer, zodat het wel veilig blijft, en laat de kinderen lekker hun gang gaan (heb je genoeg helpende handen, dan kan je ook voor iets hogere dingen gaan, waarbij er dus altijd iemand helpt/oplet!). Verbind er andere leuke activiteiten aan vast wat met klimmen te maken heeft. Een kleurplaat van een bergbeklimmer, bijvoorbeeld. Natuurlijk eten echte bergbeklimmers gewoon buiten, op de ‘berg’ en hebben ze een helm op! Vergeet niet dat kleine kinderen al snel tevreden zijn, als ze maar mogen spelen!
 
Daarnaast kan je ook kiezen voor een binnenspeeltuin, waar de kleintjes immers ook lekker kunnen klauteren en klimmen!