Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kinderfeestjes voor stoere ridders en piraten


Vooral in de leeftijdscategorie van 6 tot 9 jaar is het erg leuk om je zoontje een themafeestje te laten geven. Terwijl je hem tijdens het spelen observeert laat het thema zich eigenlijk al raden, maar ridders en piraten vinden jongens vaak geweldig. Dat is goed om te weten, maar hoe pak je dit nu aan? Kies je ervoor om thuis het kinderfeestje in ridder- of piratensfeer te hullen, of vier je het feestje op een nabijgelegen locatie? Beide opties zijn mogelijk en bij beide zal je succes in de vorm van enthousiaste kindergezichtjes oogsten. Hier lees je welke mogelijkheden er allemaal zijn en waar je rekening mee moet houden tijdens het organiseren van deze themafeestjes voor jongens.
 
 

De uitnodiging

Wanneer je besluit een ridder- of piratenfeestje te geven, dan begint de sfeersetting al bij de uitnodigingen. Het mooiste is namelijk, om deze op papier te drukken dat oud lijkt. Hoe je dit doet? Bewerk het uitnodigingspapier met bijvoorbeeld een doordrenkt theezakje. Vervolgens brand je met een aansteker de papierhoeken eraf. Nadat het papier gedroogd is rol je de uitnodiging op en bind je er een toepasselijk lint omheen. Je raadt het al, de uitnodiging alleen al zal de genodigde gastjes enorm weten te enthousiasmeren.

Het themafeestje thuis

Het thuisvieren van een feestje met het thema ridders of piraten geeft een ongedwongen sfeer waarin de kinderen zich volledig kunnen uitleven. Je kunt bijvoorbeeld op de uitnodiging zetten dat ze zich ‘in stijl’ moeten kleden. Vervolgens is het een prachtig gezicht om al die kleine ridders of piraten thuis aan de keukentafel te zien zitten. Wanneer je zelf de verjaardagstaart maakt, kun je hier natuurlijk rekening mee houden. Een taart in de vorm van een zwaard, een piratengezicht of een piratenschip doet het erg goed bij de stoere boys.

Knutselactiviteit tijdens het ridder- en piratenfeestje

Of je nu een ridderfeestje of een piratenfeestje viert, bij beide zal het zwaard tot de standaarduitrusting behoren. Daarom is het versieren van een zwaard tijdens het kinderfeestje een erg leuke activiteit. Hebben jullie ridders als thema gekozen? Verzamel dan van tevoren zoveel mogelijk houten latten met een breedte van maximaal 5 centimeter. Ieder kind heeft er twee nodig, eentje van circa 20 centimeter lang en eentje van circa 50 centimeter lang. Afhankelijk van de leeftijd laat je deze latten zelf door de kinderen op elkaar bevestigen. De lat van 20 centimeter dwars op de lat van 50 centimeter. Doe dit op een afstand van 10 centimeter ongeveer, van de bovenkant van de lat van 50 centimeter. Daarna kan het versieren gaan beginnen.

Ridder- en piratenfeestjes in de buurt

Door de ongekende populariteit van ridders en piraten kun je het kinderfeestje ook bij jou in de buurt vieren. Er zijn in jouw provincie diverse locaties die volledig in deze stoere en magische sferen zijn gehuld. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk, is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Op Kinderfeestjes.nl hebben we ze per provincie voor je op een rijtje gezet.