Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kinderfeestjes voor jongens en meisjes


Misschien was je als kind gewend dat kinderfeestjes ofwel voor alleen jongens waren, dan wel alleen voor meisjes. Heel af en toe brak een vriendje of vriendinnetje ‘de ongeschreven wet’ en nodigde toch een of twee kinderen van het andere geslacht uit. En ja, nog steeds zijn er typische jongens- en meisjesfeestjes. Vandaag de dag is er echter evenzogoed interesse voor kinderfeestjes die genderneutraal zijn. Want ook stoere meisjes vinden piratenfeestjes leuk of een kinderfeestje met ridderthema. En tegelijkertijd zijn er jongens die urenlang in de keuken te vinden zijn omdat ze het geweldig vinden om een taart of cupcake te bakken. Het kinderfeestje dat genderneutraal is, geniet tegenwoordig dan ook veel populariteit. We hebben hier per leeftijdscategorie wat suggesties voor je op een rijtje gezet.
 
 

4 tot 6 jaar

Wanneer je kind 4 jaar is geworden, gaat het waarschijnlijk voor het eerst zelf een kinderfeestje geven en wordt het uitgenodigd voor partijtjes bij vriendjes of vriendinnetjes. Organiseer je het kinderfeestje voor je 4-jarige zoon of dochter? Houd dan rekening met de aanbevolen richtlijn voor wat betreft het aantal kinderen dat je uitnodigt. Dit is ofwel de eigen leeftijd, dan wel de eigen leeftijd plus nog één kind. Dit is uiteraard ongeacht of het kinderfeestje voor je zoontje of voor je dochtertje bedoeld is. Qua activiteiten zijn de mogelijkheden in deze leeftijdscategorie eindeloos en bovendien veelal genderneutraal. Denk hierbij aan T-shirts kleuren, spelletjes spelen en knutselen. Ook een clown inhuren voor de nodige entertainment kan op veel enthousiasme onder de genodigden rekenen.

BMX Crossen

Is je zoontje vaak met zijn vriendjes op de fiets te vinden? Dan is BMX crossen allicht echt iets om tijdens zijn kinderfeestje te ondernemen. Tijdens deze activiteit leren de jongens op een unieke manier fietscross kennen. Meestal vindt de begeleiding plaats door een erkende trainer die ze leert hoe ze hun crossfiets onder controle moeten houden. Daarna kunnen ze helemaal los gaan op een crossbaan met heuvels, bulten en tal van bochten. Let er op dat de meeste gelegenheden wel een minimumleeftijd hanteren. Deze is vaak vastgesteld op kinderen in de leeftijd van 8 jaar en ouder.

Stoere jongens kennen geen angst

Althans, dat beweren ze zelf. Is je zoontje ook een echte durfal die zegt nergens bang voor te zijn? Onderneem dan een griezeltocht tijdens zijn kinderfeestje of kies voor een speurtocht met angstaanjagende sfeer. Dit kun je zelf organiseren of aan professionals in de regio over laten. Er zijn diverse mogelijkheden, ook bij jou in de buurt. Je bepaalt hierin zelf de mate van het ‘enge’ karakter. Het moet wel leuk blijven natuurlijk. Vaak worden er bij een georganiseerde griezeltocht ook feestelijke kindermaaltijden geserveerd. Met andere woorden, een compleet verzorgd kinderfeestje waar je als ouder of verzorgende nauwelijks omkijken naar hebt.
Een absolute trend die door kinderen tegenwoordig zeer wordt gewaardeerd is een workshop vloggen. Dit is ook ideaal wanneer je zoontje een of meerdere meisjes heeft uitgenodigd voor zijn feestje. Tijdens de workshop leren de kinderen de fijne kneepjes van het vloggen. Welke techniek moet je wanneer gebruiken en hoe kom je origineel uit de hoek? De meeste kinderen vinden dit geweldig om te doen. Je zult merken dat er volop aandacht is voor de uitleg. Het ultieme moment breekt natuurlijk aan wanneer hun eigen vlog op YouTube wordt gepubliceerd.