Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kinderfeestjes in de natuur


Kinderfeestjes in de natuur, je hoort steeds vaker dat zowel ouders als kinderen daar voor kiezen. Dat is geweldig, want de natuur is een heerlijke plek om een feestje te vieren. Zowel in de winter als de zomer zijn er natuurlijk fantastische dingen te beleven in de natuur, maar ook de herfst en lente bieden leuke ontdekkingsmogelijkheden. De natuur heeft veel te bieden en dat mag best gevierd worden!, maar natuurlijk draait het de hele middag om de verjaardag van jouw kind en zo hoort het ook. De combinatie natuur en feest maakt het ongetwijfeld echt een fantastische dag voor jouw jarige Job of jarige Jet. Er is keuze genoeg voor een geweldig kinderfeest in de natuur, of je het nu zelf organiseert of ergens naartoe gaat waar je feest kant en klaar aangeboden wordt.
 

Kinderfeestjes in de natuur – het strand

Ga jij een kinderfeestje organiseren op het strand? Dan weet je zeker dat het een geslaagd feest zal worden. Het moet natuurlijk wel droog zijn en een zonnetje erbij is nog fijner, maar daar hoeft het niet per se zomer voor te zijn. Op het strand kun je tenslotte ook hele andere dingen doen dan pootje baden of zwemmen. Je kunt er naar levende dieren zoeken en ze observeren, vliegeren, een zandkasteel bouwen of stenen en schelpen verzamelen. Natuurlijk laat je de kinderen ook heerlijk vrij spelen en spetteren met het zeewater. Je zorgt voor een extra setje droge kleren en natuurlijk een heerlijke picknick voor tussendoor. En wil je het echt helemaal te gek maken voor de kinderen? Geef dan ieder kind een schepje en laat jezelf begraven onder een berg zand. Succes verzekerd!

Kinderfeestjes in de natuur – het bos

Vind jouw kind het leuk om zijn of haar kinderfeestje in het bos te vieren? Dan zorg jij er natuurlijk voor dat het een onvergetelijk feest wordt! Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je veel leuke dingen doen in het bos. Vogels kijken bijvoorbeeld met een verrekijker, een speurtocht houden, een hut bouwen met takken die ze moeten zoeken in het bos of een potje vullen met insecten en spinnen die ze stuk voor stuk mogen observeren. Neem een zak mee voor ieder kind en laat hen takjes, eikels, blaadjes en stenen verzamelen. Ze kunnen er thuis een mooi kunstwerk van maken voor zichzelf of voor mama of papa. Is het bijna kerst? Dan is het natuurlijk ook geweldig een dennenbos op te zoeken waar je de leukste natuurlijke materialen kunt vinden voor een prachtig kerststuk!

Georganiseerde kinderfeestjes in de natuur

Woon je in de buurt van een bos? Dan is de kans groot dat daar kinderfeestjes georganiseerd worden waar je met de kinderen naartoe kunt. In elke provincie worden diverse buitenactiviteiten georganiseerd waar de feestvierders zich heerlijk kunnen vermaken. In heel Nederland zijn boerderijen te vinden waar de kinderen naar hartelust kunnen genieten van de verschillende dieren, het buitenleven of bijvoorbeeld een kaasmakerij. Is je kind gek op water? Dan kun je ook een leuke watersafari boeken bij bijvoorbeeld Natuurmonumenten of een scoutinggroep in de buurt. Tegenwoordig vind je ook overal leuke outdoor activiteiten die je met groepjes kinderen kunt ondernemen. Een klimbos bijvoorbeeld, overleven in de natuur, natuurfeestjes in het donker of een kampvuur bouwen. Genoeg leuke mogelijkheden dus om een geweldig kinderfeestje in de natuur te vieren!
Is jouw kind op een leuk kinderfeest geweest en wil je die ervaring graag met ons delen? Organiseer je zelf kinderfeestjes? Wij horen graag leuke anekdotes en ontvangen graag gouden tips voor een geweldig kinderfeest.