Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kinderfeestje voor peuters


oewel jouw uk nog erg klein is, wil je dus toch al een echt kinderfeestje plannen. Kan dat wel?
Natuurlijk wel. Als je maar goed rekening houdt met de leeftijd. En de meeste kleintjes zullen het liefst een papa of mama meenemen… Hier wat ideetjes wat je zou kunnen doen met deze kleine lieverds.
 
 

Allereerst even aan denken

Het gaat om hele jonge kinderen, dus zorg ervoor dat het niet te lang duurt en de kinderen ook gewoon hun eigen gangetje kunnen gaan. Anderhalf uur is waarschijnlijk lang zat, natuurlijk hangt dit ook een beetje van de kinderen af. Zorg voor genoeg ‘oppas’, want vaak heb je ogen en oren tekort bij deze leeftijd. Pluspunt is dan ook als één of beide ouders er eveneens zijn. Komen de kinderen alleen, zorg dan in ieder geval dat jij er niet alleen voor staat! Kinderen vinden herhaling prachtig dus misschien ben jij na vijf keer het spelletje spuugzat: zolang zij het leuk vinden, gewoon lekker doen! Plan geen feestje aan het begin van de middag, want sommige kindertjes zullen nog een middagslaapje houden.
 
 

Lekker spelen in de tuin

Kleintjes vinden het vaak al meer dan genoeg als ze gewoon gezellig met elkaar kunnen spelen. Papa en mama zitten in de buurt en de kinderen spelen heerlijk. Zorg eventueel voor wat leuk buitenspeelgoed, zoals een bal of een glijbaantje. Natuurlijk tussendoor een pauze om iets te drinken en af en toe iets te smikkelen. En alles komt goed…
 
 

Waterfeestje

Wil je toch graag iets meer dan dat en is het mooi weer? Laat de gasten hun zwemkleren meenemen en zorg voor zwembad(jes). Waterpistolen in de aanslag of ander speelgoed om lekker mee te spetteren. Natuurlijk kan je ook echte spelletjes verzinnen. Let wel op dat ze niet te ingewikkeld zijn en niet te lang duren. En wil een kindje liever zelf spelen: laat het lekker. Ze zijn nog zo klein…

Verstoppertje spelen

Een spelletje wat veel kleintjes leuk vinden is verstoppertje. Natuurlijk kan je expres zorgen voor extra verstopplekken. Zet hier en daar dingen zo neer dat er leuke plekjes ontstaan. De bank wat verder van de muur af, een grote lege doos in de kamer, hang een kleed op enz.
 
 

Poppenkast spelen

Even tot rust komen? Uiteraard kan dat gewoon voor de t.v. met een leuke kinderfilm. Maar waarom zou je dit niet creatiever oplossen en een poppenkastvoorstelling geven? Veel leuker en de kinderen kunnen hier helemaal in opgaan omdat ze echt kunnen reageren op de poppen. In kinderfeestjesboeken en op internet zijn wel verhalen te vinden die je na kan spelen, maar je kan er vast ook zelf wel één verzinnen!
 
 

Kamperen in de kamer

Hang kleden over de tafel en de stoelen en maak hier zogenaamde tenten van. De kinderen mogen in de tenten eten en drinken en spelletjes doen. Misschien zijn ze wel gewend om te kamperen en vinden ze het leuk om dit na te spelen.
 
 

Ergens anders heen met peuters

Wil je toch liever ergens anders heen? Dan zou je kunnen kiezen voor een binnenspeeltuin of de kinderboerderij. Of misschien is er bij jou in de buurt wel een afgesloten speeltuin welke je kan afhuren. Dan kan de familie ook gewoon komen en ben je toch in 1 x klaar.
 
De meeste georganiseerde kinderfeestjes op locatie zijn voor iets oudere kinderen, maar natuurlijk kan jij er best zelf met een aantal kleintjes heen.