Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kinderfeestje op de kinderboerderij


Is jouw kind gek op dieren en kan het geen genoeg krijgen van het knuffelen met de konijntjes, de geiten of de boerderijkat? Dan is een feestje op de kinderboerderij een super idee. Je kunt er voor kiezen om zelf van alles te regelen en een gedeelte op de kinderboerderij door te brengen. Maar er zijn ook kinderboerderijen die leuke verjaardagsfeestjes aanbieden. Waarbij je keuze hebt uit vrij eenvoudige mogelijkheden tot zeer uitgebreide arrangementen.
 
 

Thuis beginnen en dan op naar de dieren

De kinderen druppelen gezellig binnen en je doet het cadeautjes uitpakken gewoon lekker thuis. Laat eerst de cadeautjes verstoppen. Als de jarige in de buurt komt van een pakje gaan de andere kinderen enthousiast loeien, miauwen of blaffen. Daarna even gezellig wat drinken, een taartje eten en nog wat spelletjes doen, bijvoorbeeld. Natuurlijk staan die spelletjes dan wel in het teken van de dieren. Je kunt leuke knutselwerkjes maken met een boerderijdier als onderwerp. Een feestmuts met een afbeelding van een koe of een schaap, die de kinderen zelf kunnen knippen, beplakken of kleuren. Een mooie kleurplaat vinden veel jonge kinderen ook leuk. Uiteraard is het ook leuk om thuis alvast bezig te zijn met weetjes, zodat de kinderen het straks op de kinderboerderij allemaal al weten. Maak een leuke quiz met vragen over de dieren, aangepast aan de leeftijd van de deelnemertjes. Enkele voorbeelden:
  • Hoe heet een mannetjesgeit?
  • Wie legt er een ei?
  • Welk diertje stampt als hij boos is?
  • Welke kleuren kunnen koeien hebben?
  • Welke dieren wonen op de boerderij?
Voor vertrek kan je de kinderen schminken. Helemaal leuk toch om als koe naar de  boerderij te gaan?  UIteraard kan je ook thuis eerst eten of ná het bezoek aan de kinderboerderij natuurlijk. Vermeld wel op de uitnodiging even dat laarzen en oude kleren gewenst zijn! Zo kan er naar hartenlust gespeeld worden en met de dieren geknuffeld worden.

Op de kinderboerderij

Kinderen gaan natuurlijk graag hun eigen gang. Maar het is wel leuk om ze ook het één en ander te laten zien. Wissel spelen (meestal is er ook een speelplek of speeltuin aanwezig) en luisteren dan ook regelmatig af. Neem wat te drinken mee en maak er een soort picknick van. Let wel even op dat sommige kinderen het allemaal een beetje eng vinden. Dwingen is geen goed plan, maar misschien durven ze best wel even dichterbij te komen als jij helpt. De verzorgers zijn er uiteraard ook om vragen te beantwoorden en zo kunnen de kinderen meer te weten te komen over de dieren die in de boerderij verblijven. Misschien zijn er zelfs wel jonge dieren te bewonderen!

Een feestje reserveren op de kinderboerderij

Er zijn kinderboerderijen waar je een kinderfeestje kunt reserveren. De uitvoer hiervan is natuurlijk helemaal afhankelijk van de faciliteiten van de boerderij. Zo zijn er kinderboerderijen die een apart huisje of zaaltje hebben die speciaal bedoeld is voor partijtjes. Je krijgt er eten en drinken en mag met de verzorgers mee op stap. Speurtochten zijn er soms ook. Schminken is ook iets wat nog wel eens gedaan wordt. Informeer van tevoren goed wat er allemaal kan en inbegrepen is, zodat het feestje wordt zoals jij in gedachten hebt. Misschien zijn er meerdere kinderboerderijen bij jou in de buurt? Een klein stukje verder rijden voor extra leuke dingen, kan soms een uitstekend plan zijn! Er zijn namelijk zelfs kinderboerderijen die er een extra groot feest van willen maken. Met extra’s als knutselactiviteiten, boerengolf of zelfs een bakfestijn. Daarmee maak je een kinderboerderijfeest ook leuk voor de oudere kinderen.