Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Kinderfeestje in de sporthal!


kinderfeestje in de sporthal vieren kan een hele uitdaging zijn. Want wat ga je nu weer eens doen én waar laat je al die kinderen? Je huis is niet groot, je tuin te klein, maar ergens de drukte in gaan met de kinderen heb je ook geen zin in (of geen mogelijkheid). Waar vaak niet aan wordt gedacht, maar wel vaak kan: de sporthal huren!

Gezellig ergens anders

Een sporthal huren heeft meerdere voordelen. Opeens heb je juist heel veel ruimte om lekker te spelen en te ravotten, maar de kinderen zijn toch veilig in de gaten te houden. Je huurt immers alleen de hal, dus is het heerlijk overzichtelijk. Het is binnen, dus laat het buiten maar lekker plenzen! En je kan er van alles doen. Want natuurlijk kan je echt aan het sporten gaan, maar je kunt er ook gewoon gezellig spelletjes doen of gewoon vrij spelen. En drinken en eten? Dat kan vaak in de bijbehorende kantine of zelfs restaurant. Geen troep thuis, maar wel lekker in je eigen dorp of stad. Dus een autoprobleem hoeft er niet te zijn. De ouders brengen en halen gewoon zelf de kinderen! Er zijn sporthallen die echt arrangementen aanbieden voor kinderfeestjes, dus informeer gewoon eens naar de mogelijkheden!

Sportwedstrijdjes

Natuurlijk denk je bij een sporthal direct aan sportwedstrijdjes. Dat zou natuurlijk een optie zijn. Je kunt bij een clubje echte voetballertjes, bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kiezen om een voetbalcompetitie te houden. Maar wat dacht je van een rondje verschillende sporten? Je zet alles alvast neer voordat de kinderen komen, zodat je daarna rustig de boel in goede banen kan leiden. Naast een doeltje voor voetballen, kan je denken aan een net om te badmintonnen of te tennissen. Natuurlijk kan je een volleybalnet ophangen of een basket klaar zetten of omlaag doen. Maar denk ook aan ringen of touwen. Zorg wel dat er dan veiligheid voorop staat!

Zelf wedstrijdjes verzinnen

Naast het gebruik van de traditionele sporten kan je uiteraard ook kiezen voor hele andere wedstrijdjes. Je zou een soort hindernisbaan kunnen maken met de toestellen, hardloopwedstrijdjes organiseren of gewoon heerlijk tikkertje doen op verschillende manieren. En niet te vergeten: ook apenkooien is erg leuk om te doen.

Spelletjes huren

Iets heel anders, maar ook een leuk idee: huur oud Hollandse spelletjes en stal deze uit in de hal. De kinderen kunnen hier langs gaan en punten verdienen. Natuurlijk ook leuk om af te wisselen met sportdingetjes.

Vrij spelen

Naast georganiseerd tijdverdrijf, vinden veel kinderen (zeker jonge kinderen) het ook heerlijk om gewoon vrij te spelen. Lekker achter elkaar aanhollen en een beetje met een bal mogen spelen kan al snel een hele tijd opvullen. Je zou voor een draaiboek kunnen zorgen zodat je een beetje een tijdsindeling hebt, maar bedenk dat als de kinderen graag zelf bezig zijn, dat helemaal prima is. En lekker simpel 😉.

Klimwand

Er zijn sporthallen die een klimwand in de hal hebben. Informeer eens naar de mogelijkheden hiermee. Het kan net weer een extra invulling zijn, maar dan zal de hal natuurlijk wel mensen moeten hebben om te helpen.

Arrangementen

Zoals gezegd zijn er sporthallen die zelf kinderfeestjes aanbieden. Wat ze aanbieden hangt natuurlijk erg af van de mogelijkheden die er zijn. Soms huur je gewoon de hal voor een uur o.i.d. en krijg je eten en drinken. Bij een ander kan je kiezen voor extra’s als klimmen of ook buiten sporten. Is de sporthal in jouw dorp niet zo uitgebreid, dan zou je uiteraard ook even rustig rond kunnen kijken in de omgeving om zo een vergelijking te maken wat het leukste arrangement is!