Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dieren verzorgen als kinderfeestje


Een kinderfeest kan leuk en tegelijk leerzaam zijn. Je kunt niet te vroeg beginnen om kinderen respect en liefde voor dieren bij te brengen en wat is nu leuker dan het te verpakken in een supergaaf kinderfeest Dierverzorging?
 
Jonge kinderen kun je het beste zo vroeg mogelijk leren omgaan met alles wat leeft en verzorging nodig heeft. Met een kinderfeest Dierverzorging leren kinderen op een speelse, maar verantwoorde manier hoe echte dierverzorgers te werk gaan. Dieren hebben in het algemeen een positieve invloed op kinderen en het verzorgen van dieren geeft ze enorm veel zelfvertrouwen.
 
Kinderen houden van verzorgen
In een echt dierenpark of boerderij leren kinderen spelenderwijs onder begeleiding van ervaren begeleiders, hoe ze met dieren moeten omgaan. Het bereiden van het verschillende voedsel voor alle diersoorten, zelf het klaargemaakte eten geven, hokken schoonmaken en de dieren knuffelen zitten allemaal in het uitgebreide Dierverzorging arrangement.
 
Terwijl de kinderen bezig zijn, legt de begeleider alles uit over het park/ boerderij, de verzorging van de dieren en de behoeftes van de dieren. Ook mag er meestal achter de schermen worden gekeken, die voor bezoekers gesloten zijn. Het programma duurt net zolang tot alle dieren die verzorgd moeten worden, aan de beurt zijn geweest en na afloop mogen de kinderen nog lang na knuffelen.
 
Na al het harde werken en knuffelen worden de kinderen beloond met een dierenverzorger diploma en een echte feestmaaltijd van frietjes, snacks, ranja en een ijsje.
Welke dierenparken en boerderijen organiseren het?
Veel zorgboerderijen, kinderboerderijen en dierenparken in Nederland organiseren kinderfeestjes Dierverzorging. Telefonisch of via de website kunnen ouders/verzorgers een kinderarrangement boeken en aangeven met hoeveel kinderen ze komen en de leeftijdsgroep.
 
Vertel de organisators om welke jarige het gaat, het feestvarken krijgt een cadeau bij de entree en een heerlijke traktatie bij binnenkomst! In de boerderijen/parken zelf mogen de kinderen na afloop ook hun cadeautjes aan de jarige overhandigen.
 
Oog in oog met vele soorten dieren
Het is wel een verschil of je naar een zoo of een boerderij gaat met het kinderfeestje. Kleine kinderen voelen zich het prettigst bij kleine dieren zoals; konijnen, cavia's en kleine geitjes. Een kinderboerderij zal hieraan voldoen.
 
Oudere kinderen kunnen in een dierenpark oog in oog komen te staan met meer dan zestig verschillende soorten dieren. Ook kunnen de wat oudere kinderen in bepaalde dierenparken mee doen aan een jungledierenspeurtocht, waar ze met de dierenverzorger de aapjes, stokstaartjes en stinkdiertjes aandoen. Echte waaghalzen mogen zelfs slangen voeren en vasthouden.
 
Het feestpakket kan veranderen, naar gelang de weersomstandigheden en vakanties. Iedere zoo of boerderij heeft zijn eigen Dierverzorger arrangement, vraag van te voren het kinderfeest Dierverzorger pakket, zodat je als ouder al een beetje weet wat kinderen te wachten staat.