Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een kinderfeest om nooit te vergeten


Er komt veel kijken bij het organiseren van een kinderfeestje. Als ouders heb je het er maar druk mee. Waar gaat het kinderfeest gevierd worden en hoeveel kinderen worden er uitgenodigd? De leeftijd van het kind wat jarig is, speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Het (thema)feest moet wel passen bij de leeftijdsgroep. Een paar leuke en originele kinderfeestjes om nooit te vergeten, op een rij!
 

Een eigen film maken, met de jarige in de hoofdrol

Voor kinderen tussen de acht en tien jaar is een eigen film maken ontzettend leuk om te doen. Vraag eerst toestemming aan alle ouders of ze mee mogen spelen en of het eventueel online gezet mag worden. Het thema van de film kan van alles zijn; superhelden, een musical, fantasiefilm, soap of een documentaire. Maak een kort verhaallijn, waarin het alle kanten op kan. Houd het speels en neem het niet al te nauw met hun teksten, met improviseren maak je de film spontaan en bovendien hilarisch. Schakel de hulp in van andere ouders, die willen filmen en kunnen helpen met verkleden en opmaken.
 

Virtual Reality

Voor de leeftijdsgroep van tien tot en met dertien is een kinderfeest al gauw kinderachtig. Op deze leeftijd is gamen vaak erg belangrijk voor ze. Haak hier op in en organiseer een levensecht spel die ze samen kunnen beleven. Met een groep beleven ze met een VR- bril de leukste avonturen! Dinosaurussen die je bijna kunt aanraken, zwemmen tussen levensechte vissen, een achtbaan of de beste voetballer van het team zijn! Na anderhalf uur is het avontuur afgelopen en kunnen kinderen genieten van snacks en limonade. De adviesleeftijd van VR- Reality is tien jaar.

Doolhof speurtocht

In Nederland zijn er veel speeldoolhoven, waar je de leukste kinderfeesten kunt beleven. Met een opdrachtspeurtocht gaan de kinderen met hun groepje het doolhof in en onderweg beleven ze de gekste avonturen. Sommige doolhoven spuiten water en hebben de leukste waterpartijen en andere hebben muziekinstrumenten, waar aanwijzingen in zitten. Wie als eerste van het groepje bij het hart van de doolhof komt, krijgt een beloning. Nadat ze uitgerust zijn moeten de kinderen ook weer de weg terug vinden! De doolhoven in Nederland zijn voor jong en oud, maar voor de allerkleinsten is het verplicht als een ouder meeloopt.
 

Kinderfeestjes zoals vroeger

Het allerleukste kinderfeest die je kinderen van zes tot negen kunt geven, ligt eigenlijk voor de hand. Hoe werden vroeger kinderfeestjes gevierd, toen jezelf nog een kind was? Met een klein budget kun je kinderen een dag om nooit te vergeten geven. Oud-Hollandse spelletjes spelen en dat kan allemaal thuis of in de tuin. Denk hierbij aan; koekhappen, snoep in een teiltje, zakkenlopen, zakdoekje leggen en de stoelendans. De winnaar krijgt een medaille of andere prijs. Zorg als ouders wel dat iedereen een keer winnaar wordt, met tactisch spelen.