Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Karten of Formule 1 kinderfeestje


Is de jarige een groot fan van Max Verstappen? Wil je hem verrassen met een supersnel feest? Ga lekker karten. Dichterbij formule 1 kan je als kind niet komen en is Max ook niet ooit zo begonnen? Is je kind nog een beetje erg jong, maar wel gek van racen? Dan doe je het gewoon op een alternatieve manier…

Op naar de kartbaan

Bij kartbanen kan je vaak terecht voor kinderfeestjes. Let wel even op, want leeftijden en minimum lengtes van de kinderen verschillen per aanbieder. Dat is ook meteen even iets om goed bij stil te staan. Zijn de kinderen die uitgenodigd worden ook allemaal wel lang genoeg. Vraag dit van tevoren goed na, want anders is het wel echt sneu als je daar komt en een kindje niet mee mag doen. Sjoemelen met de lengtes is hier niet aan de orde: het gaat immers om de veiligheid én het is ook wel handig als je gas kan geven ;-)
Complete kinderfeestjes op de kartbaan
Meestal kunnen de kinderen een paar keer een bepaalde tijd karten. Hiervoor zijn speciale kinderkarts, uiteraard voorzien van een veiligheidsgordel. Bij sommige kartbanen krijgen ze ook nog echte racejacks aan en een helm is verplicht, natuurlijk. Er kan gegeten worden en wat gedronken en er zijn ook aanbieders, die nog meer activiteiten ernaast aanbieden waarmee je kan combineren. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan. Lijkt het je leuk, maar vind je het erg duur? Informeer eens bij andere moeders of jullie niet samen de verjaardagen kunnen vieren. Want een bijzonder feestje blijft het natuurlijk wel!

Thuis vieren

Is jouw mannetje of vrouwtje te jong om naar de kartbaan te gaan, maar wel gek op raceauto’s of vindt hij/zij het machtig om naar Formule 1 te kijken? Natuurlijk is het ook voor een thuispartijtje een leuk thema. Kleed de kamer aan in de kleuren rood, wit en zwart. Misschien kan je wel racevlaggen vinden of andere attributen, die je op kan hangen. Er zijn ook gewoon kinderfeestartikelen te koop met het thema Formule 1. Uiteraard verwerk je raceauto’s op de taart of de cupcakes. Maak een leuk kwartetspel met onderwerpen van Formule 1 of andere racedingen. Verander andere bordspellen in racevarianten. Maak bijvoorbeeld een racecircuit, waarbij je de spelregels van ganzenborden gebruikt. Met een beetje fantasie maak je een bijzonder spel voor je kind!

Racespelletjes

Bij een racefeest horen natuurlijk ook racespelletjes. Dus gaan we voor snel! Leuke wedstrijdjes zijn dan ook ideaal en toepasselijk. Misschien kan je een leuk circuit uitleggen op het woonerf of een stille parkeerplaats. In ieder geval ergens met een harde ondergrond. Dit circuit kan je dan gebruiken om meerdere wedstrijdjes te houden. Bijvoorbeeld  met de fiets, step, skates, skateboard of andere grappige vormen zoals hinkelen, huppelen en nog gekker. Zaklopen kan natuurlijk ook. Achteruit of met z’n tweeën met van allebei een been aan elkaar vast gebonden enz. Zijn er teveel kinderen of te weinig fietsen om iedereen tegelijk te laten gaan, dan neem je gewoon de tijd op. Is voor de veiligheid misschien sowieso een beter plan…

karten et jouw kinderfeestje In huis

Kleuters kan je vast ook nog blij maken met een elektrische racebaan in huis, waarbij de kleine raceauto’s omstebeurt bestuurd worden. Natuurlijk neem je hier ook de tijd op, om zo tot een winnaar te komen. Of je koopt voor ieder kind een eigen autootje en je maakt van zwart karton een leuke racebaan door de kamer. Laat ze hier lekker even zelf mee spelen, vaak vinden de kleintjes dat net zo leuk! En anders is het een leuk momentje voor tussendoor. En ze hebben meteen een leuk aandenken om mee naar huis te nemen.

Uitdeelzakjes

Zorg voor bijpassende uitdeelzakjes of maak anders zelf leuke doosjes in de kleuren zwart, wit en rood. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een plaatje erop van de auto die je kind het mooiste vindt. In dit zakje hoort natuurlijk minimaal autodrop ;-).