Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Hoeveel kinderen nodig je uit voor een feestje?


Je kind is binnenkort jarig en je wilt er dan ook alles aan doen om een superleuk feestje voor hem te organiseren. Er is maar één probleem: je weet niet precies hoeveel kinderen je moet uitnodigen voor het feestje. Toch hoef je nog niet in paniek te slaan, want hieronder geven we je enkele handige tips!

Afhankelijk van de leeftijd van je kind


Een regel waar vaak gebruik van gemaakt wordt is dat je kind zoveel vriendjes mag uitnodigen dan dat hij oud is. Als je kind vijf wordt, mag hij dus vijf kindjes uitnodigen. In principe is dit een regel dat goed werkt, maar er zijn nog een aantal andere factoren waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is er ook een uitzondering: stel je voor dat je kind 11 wordt en hij dus 11 vriendjes mag uitnodigen, maar 12 kinderen bij hem in de klas heeft zitten, dan ga je natuurlijk niet zeggen dat hij er eentje niet mag uitnodigen. Dat zou een beetje te wreed zijn, dus hou hier rekening mee!

Welke activiteiten ga jij organiseren?


Hoeveel kinderen er het best uitgenodigd worden is ook afhankelijk van welke activiteiten je hebt voorzien en de grootte van je huis. Er moet namelijk ruimte genoeg zijn voor elk kind, dus hou hier rekening mee. Daarnaast zijn sommige activiteiten enkel toegankelijk voor een aantal personen. Als de kinderen bijvoorbeeld naar een escape room gaan, dan staat er een limiet op het aantal kinderen die in een keer de kamer binnen mogen. Het is dan ook geen goed idee om ze te verdelen in verschillende groepen. In dat geval kan je dus beter minder kinderen uitnodigen.

Hou rekening met de persoonlijkheid van je kind


Om te kunnen bepalen hoeveel vriendjes je kind het best uitnodigt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de persoonlijkheid van je kind. Misschien is je kind iemand die niet houdt van veel drukte. In dat geval kan hij dus beter niet te veel vriendjes uitnodigen. Heb je hier geen idee van? Dan is het goed om hierover met je kind te communiceren, zo weet je het zeker!

Door wie werd je kind uitgenodigd?


Om te bepalen hoeveel kinderen je kind moet uitnodigen, is het ook een goed idee om na te gaan door wie hij uitgenodigd is geweest. In sommige gevallen kan het misschien zijn dat je kind door heel de klas werd uitgenodigd en dat jij niet over de mogelijkheid beschikt om zoveel kinderen uit te nodigen. Als dat het geval is, dan kan je misschien proberen om de activiteit aan te passen, zodat er toch wat meer vriendjes kunnen komen of je kan je kind laten kiezen voor de vriendjes die hij er echt bij wil. Het aantal dat mag komen, moet wel door jouzelf bepaald worden.