Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Hoe houd je het huis schoon tijdens een kinderfeestje thuis?


Komt de verjaardag van je zoon of dochter er langzaam maar zeker aan? En staat je kind te popelen om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen? Om van het kinderfeestje een spetterend succes te maken, is een goede voorbereiding natuurlijk wel zo slim. Niet alleen loopt de middag daardoor als gesmeerd, je kunt ook de nodige maatregelen treffen voor een schoon huis. Hoe je dit het beste aan kunt pakken, lees je in dit blog.

Probeer bij goed weer het feestje in de tuin te organiseren 

Op het moment dat de temperatuur aangenaam is, is het organiseren van een feestje in de tuin zeker het overwegen waard. Je hebt daardoor niet te maken met drukke kinderen in de woonkamer of keuken. En spelen en gieren in de buitenlucht is meteen weer wat gezonder. Organiseer bijvoorbeeld een leuke middag knutselen of zet een groot springkussen neer voor urenlang plezier. En een grote tafel vol lekkers maakt het feest natuurlijk helemaal compleet. Daarnaast kun je het overzicht in de tuin fijn behouden én de kinderen maken herinneringen voor het leven. Beter kan het eigenlijk niet, toch?

Bescherm het meubilair in de tuin met handige hoezen

Misschien heb je een waanzinnige loungeset in de tuin staan die je liever niet beschadigd ziet. Of je vreest voor die mooie set met witte kussens bij de tuinstoelen. Je maakt van deze zorgen gelukkig verleden tijd door een aantal meubelhoezen in huis te halen. Vandaag de dag is er een erg divers aanbod aan universele maten, waardoor er ook voor het meubilair bij jou in de tuin een passend aanbod te vinden is. En naast dat deze hoezen een erg prettige uitkomst bieden voor een kinderfeestje, kun je ze ook nog eens erg makkelijk blijven gebruiken op regenachtige en koude dagen. Deze investering heeft zich dus in een mum van tijd weer terugverdiend. Wel zo fijn, toch? 

Ga voor gemak en trakteer de groep op een gezellige friettafel

Een middag spelen en gieren in de tuin maakt natuurlijk hongerig. Niets is er dan zo leuk dat je een waar feestmaal op tafel tovert. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het maken van een friettafel? De snacks en frietjes leg je op wat aluminiumfolie op tafel. Het ziet er enorm feestelijk en leuk uit en het afruimen heb je in slechts een paar seconden al gedaan. Het beste van alles? Door zelf met een frituurpan aan de slag te gaan, hoeft het eten helemaal niet veel te kosten.