Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Het coolste monsterfeest


Ben je opzoek naar inspiratie voor het feestje van de naderende verjaardag van je kind? Dan kan het leuk zijn om een monsterfeestje te houden. Hieronder ontdek je hoe je dat doet!
 

Monsters en rare wezens

 
Een goed feest begint bij de aankleding van de ruimte. Zorg ervoor dat er een monsterlijke sfeer in je woonkamer heerst. Je kunt bijvoorbeeld een pomponslinger kopen en deze beplakken met wiebeloogjes, je kunt kiezen voor bekers en bordjes met monsters op(ook daar kan je oogjes opplakken) en eventueel wat pluchen en plastic monsters ter aanvulling.
Wees creatief en maak zelf ook een paar leuke monsters ter decoratie. Je kunt ze bijvoorbeeld maken uit hard papier of klei of zelfs een gekke groene mop. Laat je fantasie vooral de vrije loop! Je kunt er een leuke pre-party activiteit van maken die je samen met je kind kunt doen.
 

Enge monsterhapjes

 
Er zijn heel wat leuke monsterhapjes die je kunt maken voor het monsterfeestje. Ook hier kan je je fantasie de vrije loop laten gaan.
Je kunt bijvoorbeeld monstertjes maken uit mini-hamburgers. Prik mozzarellabolletjes op een tandenstoker en gebruik rozijnen als pupil. Prik deze bovenop het hamburgerbroodje en voilà je hebt leuke monstertjes. Als je wat wilt variëren, dan kan je een monster maken met één oog, twee ogen en eentje met drie ogen. Tussen de twee broodjes kan je ook tanden maken door extra tandenstokers te gebruiken of een tong maken met een grote augurk. Je kunt ook monstertjes maken van koekjes en toastjes.
Bij de koekjes kan je bijvoorbeeld twee koekjes op elkaar leggen, dit vullen met gekleurd vulsel, tandjes toevoegen(amandelschijven of nootjes) en er bovenop twee oogjes op prikken.

Monsterlijke activiteiten

 
Ook monsterlijke activiteiten mogen niet ontbreken. Ook hier heb je veel keuze. Hieronder geven we je enkele ideetjes!
 

Zelf monstertjes maken

 
Als je kind creatief is, dan is het misschien leuk om zelf monstertjes te maken, deze kunnen de kinderen dan achteraf leuke namen geven. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld verschillende kleuren klei gebruiken en de kinderen een aantal zelfgemaakte voorbeeldjes geven.
 

Monsterquiz of -race

 
De gemaakte monstertjes kan je gebruiken als mascotte voor een volgende activiteit. Zo kan je een monsterquiz of een monsterrace organiseren waarbij de kinderen zo snel mogelijk een opdracht moeten uitvoeren, bijvoorbeeld: wikkel zo snel mogelijk toiletpapier rond de arm van de persoon naast je. Als een opdracht dan goed afgerond is, kan je de kinderen monsterpunten geven of een puzzelstukje en als ze dan de volledige puzzel af hebben, zijn ze gewonnen.

 

Monster make-over

 
Zorg voor verschillende kleuren schmink en tover elkaar om tot leuke monstertjes. Je kunt dit combineren met een knutselactiviteit door bijvoorbeeld voor ieder kind een diadeem te voorzien, die ze dan kunnen beplakken met pompons, stof of zelfs klei. Daarmee maken ze dan de oren van het monster.