Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zo geef je het leukste heksenfeestje!


Niet elk meisje houdt van prinsessen en eenhoorns. Als je zelf een stoere meid in huis hebt, dan is het misschien een beter idee om een heksenfeestje voor haar verjaardag te organiseren. Dat is een keer iets anders. Hieronder ontdek je hoe je dat doet!
 

Tover je woonkamer om tot een magische heksenwereld

De hoofdkleuren voor een heksenfeest zijn zwart en groen, maar ook paars kan zeker. Zorg voor een magische sfeer. Maak bijvoorbeeld een tafeltje met glazen bokaaltjes met tovervloeistof in, gebruik heksenpoppen om de ruimte op te fleuren en tover jezelf en de kinderen om tot kleine heksjes: met een punthoed, kromme neus, een groen gelaat en hier en daar een vieze pukkel! Op de tafel komen natuurlijk allerlei heksenspulletjes terecht: bekers, borden, tafeldoek. Aan de muur hang je heksenposters, vleermuisslingers en zwarte en/of groene ballonen. Voorzie ook hier en daar een enge spin en wat spinnenwebben. Heb je een zwarte kat in huis? Dan past ook deze erg leuk in je heksendecor! Je kunt ook kiezen voor een pluchen kat als je er geen hebt of misschien kun jij je verkleden als zwarte kat?
 


Heksendrankjes en akelige snoepjes

Heksen die drinken allerlei heksendrankjes. Deze mogen dus zeker niet op het feest ontbreken! Je kunt verschillende soorten aanmaaklimonade in glazen doen en de kinderen zelf hun eigen magisch elixir laten mixen. Op hun eigen glas, kan je dan hun (heksen)naam plakken. Dit kan je serveren met heksen cakejes en eventueel kan je de kinderen zelf hekjescakes laten maken. Zo hebben de kinderen niet enkel heerlijke hapjes, maar ook een toffe activiteit! Daarnaast kan je griezelige snoepjes voorzien, zoals muizen, oogballen, wormen, enzovoort.

Toverspelletjes

Heksenspelletjes? Die zijn er genoeg! Je kunt hieronder vast al inspiratie opdoen.
 

Griezelige grabbeldoos

Maak een doos met een opening die net groot genoeg is voor een kinderhand. Laat de kinderen om beurt in de doos grabbelen en raden wat er in de doos zit. Je kunt de kinderen ook blinddoeken, zo ben je er zeker van dat ze niet stiekem kijken. In de doos stop je dan griezelige spulletjes, zoals gekookte spaghetti, zilveruitjes voor oogballen, eetbaar slijm, enzovoort.
 

Hocus, pocus, weg

Oeps één van de heksen heeft een voorwerp weggetoverd, welke heks kan raden wat dat voorwerp is? Je kunt dit spel spelen door onder een kleed voorwerpen te leggen en de kinderen dan te laten wegkijken. Wanneer ze terug mogen kijken is er dan één voorwerp weg. Als eerste moeten ze dan raden wat er precies weg is!
 

Elk heksje verdient een heksendiploma

Een leuk heksenfeest sluit je af in stijl. Dat kan je doen door elke heks na afloop van het feest een heksendiploma mee te geven. Die kun je zelf op voorhand maken.